DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Palmer: Kiűztük a rossz szellemet az autómból

Jolyon Palmer sokat szenvedett az autójával az idénynyitó hétvége során, most azonban azt mondta, hogy a Renault-nak sikerült megoldania a problémákat, nem számít újabb három sokkoló napra.

A franciák brit pilótája Melbourne-ben az első nap mindössze 10 kört tudott teljesíteni különböző problémák végett. Az első szabadedzésen a technika ördöge szólt közbe, a másodikon pedig igen nagyot bukott és összetörte a Renault-t.

Az időmérőn sem volt nagyobb szerencséje, abszolút utolsóként zárt, még az utolsó előttitől is elmaradt egy teljes másodperccel, csapattársától pedig hárommal. Palmer versenye sem alakult sokkal jobban, fékhiba miatt idejekorán kiállni kényszerült.

Teljesen átvizsgálta az autót a Renault


„Nem kérdés, Ausztrália számomra egyfajta sokként végződött, az időmérőn az autóm egyenesen katasztrófa volt. Szerencsére a csapat végre kiűzte a rossz szellemet az autómból, ami ilyen negatív hatással volt az egész hétvégémre. Úgy indulok Sanghajba, mintha ez lenne számomra a szezon első versenye” – nyilatkozott bizakodóan Jolyon Palmer.

„Nico (Hülkenberg) megmutatta az autóban rejlő potenciált, úgyhogy hajrá, zsebeljünk be végre néhány pontot! Sokkal több időt kell a pályán töltenem, az máris jóval eredményesebb hétvégéhez fog vezetni. Ez ilyen egyszerű. Több kört akarok megtenni az edzéseken, azonnali fejlődéssel fog járni a versenyem tekintetében. Ausztráliában ez nem csak rajtam múlott. A csapat nagyon alaposan átvizsgálta a versenyautómat, hogy a negatív események ne ismétlődhessenek meg. A magam részéről el fogom kerülni a falakat, ez biztos” – tekintett előre a brit versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: