DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Massa nem kényszermegoldás a Williamsnél”

Sokan úgy gondolták, hogy a grove-i F1-es alakulat „ha ló nincs, jó a szamár is”-elv alapján hívta vissza a brazil versenyzőt Valtteri Bottas helyére, ám a csapat technikai igazgatója szerint ez egyáltalán nincsen így.

Felipe Massa nagyon rövid ideig élhette a visszavonult pilóták gondtalan életét, ugyanis amikor a Nico Rosberg visszavonult, és a Mercedes bejelentkezett Valtteri Bottasért, a Williams egyből riasztotta expilótáját. Elsődleges érvként azt fogalmazták meg, hogy tapasztalt pilótára volt szükségük a mindössze 18 éves Lance Stroll mellé, mások viszont kezdték megkérdőjelezni a brazil képességeit. Massa természetesen a pályán válaszolt a kritikákra, és a középmezőny legjobbjaként hatodik helyet szerzett Melbourne-ben.



Paddy Lowe, a Williams nemrég szerződtetett technikai igazgatója teljes mértékben egyetért Claire Williams döntésével, hiszen a gárda helyettes irányítója volt az, aki visszahívta Massát. „Felipe és Lance pilótapárosa már önmagában is nagyon izgalmas” – idézte a szakembert a Crash.net. „Nagy csodálója vagyok Felipe karrierjének és teljesítményének, 2008-ban elképesztő szezont futott, és majdnem megnyerte a világbajnokságot Lewis ellenében. Örülök neki, hogy végre együtt dolgozhatunk.”

„Nem hinném, hogy Felipe kényszermegoldás lenne. Nem titkolom a Valtterivel kapcsolatos véleményemet sem: szerintem nagyon ambiciózus pilóta. Senki nem akar olyan munkát végezni, amilyet nem akar, és ha úgy érezte, hogy jobb lehetőség adódott előtte, akkor a Williamsnek hiba lett volna marasztalni őt” – mondta Lowe, és amikor megkérdezték arról, hogy nagy nevet szeretnének-e igazolni 2018-ra, sietett kifejezni lojalitását jelenlegi párosuk felé. „Az a célunk, hogy remek bajnokságunk legyen a két mostani pilótánkkal – izgalmas felállásunk van, ettől tovább pedig nem is gondolkozok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: