DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Berger részegnek hitte Rosberget

A DTM új vezére a tavalyi év első felét azzal töltötte, hogy minél kedvezőbb feltételeket harcoljon ki Nico Rosberg szerződéséhez, így természetesen meglepődött, amikor a világbajnok úgy döntött, otthagyja az F1-et.

Nico Rosberg öt nappal azután, hogy elhódította a világbajnoki címet Abu Dhabiban, bejelentette, hogy nem kíván több Forma-1-es futamon részt venni. A hír nem csak a rajongókat, de a sokat látott nagyöregeket is meglepetésként érte – többek között a Mercedes is nem sokkal a bécsi sajtótájékoztató előtt értesült pilótája tervéről. „Én is meglepődtem, és nem tudtam róla” – nyilatkozta a korábbi F1-es pilóta Gerhard Berger, aki tavaly sokat segített abban, hogy Rosberg két évvel meghosszabbítsa szerződését a Mercedesnél.



Rosberg mindössze egy nappal a bejelentés előtt, SMS-ben tudatta Bergerrel döntését, melyről az osztrák első blikkre azt gondolta, hogy pusztán viccről van szó. „Azt hittem, hogy még mindig részeg az Abu Dhabi Nagydíj utáni ünneplés miatt” – mondta nevetve a tízszeres futamgyőztes a Servus TV-nek. Rosberget a visszavonulás után a szakma egy része bátornak nevezte, hiszen nem sokan lettek volna képesek egy ilyen volumenű elhatározásra, mások viszont gyávának titulálták, amiért megfutamodik egy újabb Lewis Hamiltonnal vívott párharc elől.

Berger azonban másképp látja: „Keresztülment rajta, ez pedig a személyiségéről árulkodik.” Hamilton Melbourne-ben megforgatta a kést korábbi csapattársában, mondván, idén végre a legjobbak fognak megküzdeni egymással, az osztrák szerint viszont ez egyáltalán nem igaz. „Sajnálom, de amit Lewis mond, az egyszerűen nonszensz. A Forma-1-ben sok toppilóta van, például Ricciardo, Verstappen, vagy Rosberg, nem csak Lewisról és Sebastianról szól a történet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: