DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az új F1 valóban több nézőt vonz

A Red Bull F1-es tanácsadója szerint a szabályváltozások gyümölcsözőnek bizonyultak, ugyanis már most sokkal nagyobb az érdeklődés a júliusi Osztrák Nagydíj iránt, mint egy évvel korábban.

Látványosabb aerodinamika, szélesebb abroncsok, nagyobb sebességek – autók terén valóban menő lett a Forma-1 2017-ben, már csak a versenyzés minőségén kellene javítani kicsit. Ebben többek között a GPDA elnöke, Alexander Wurz is egyetért, aki úgy véli, a közvetítéseket ötletesebb, és a gyorsaságot jobban tükröző kamerállásokkal lehetne feldobni. Ha már közvetítések: nagy-britanniai adatok szerint a Sky Sports vasárnap átlagban majdnem tíz százalékos növekedést ért el nézettség terén a 2016-os adatokhoz képest, a csúcs pedig csaknem 14%-os emelkedés volt.



De nem csak a televíziók előtt ülőket érdekli jobban a száguldó cirkusz: Helmut Marko, mint a Red Bull tanácsadója közelről figyeli azt is, hogyan alakulnak a cég saját versenye, az Osztrák Nagydíj jegyeladásai, és pozitív változásról számolt be a Salzburger Nachrichten című lapnak. „A Formula-1 megújulása a megfelelő irányba tart, melyet a jegyeladásaink is megerősítenek: egyértelműen túlszárnyalják a tavalyi év hasonló szakaszában látottakat.” Persze ebben az is szerepet játszhat, hogy a Red Bull Ring egyre veszteségesebb volt az elmúlt évek alatt, ezért megnyirbálta a jegyárakat 2017-re.

Marko szerint ehhez az is hozzájárul, hogy a sportág új többségi tulajdonosa sokkal rajongóközelibb F1-et szeretne, így pedig a promóterek is színesebb programokkal tudnak kedveskedni a pályákra kilátogatóknak. „Van néhány olyan elem, melyek korábban elképzelhetetlennek bizonyultak” – mondta az osztrák, utalva Bernie Ecclestone idejére. „A rajongók közelebb vannak az F1-hez és a pilótákhoz, az egész egy három napos látványosság, mi pedig nagyszámú drukkert várunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: