DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Toro Rosso is várja Sanghajt

A Toro Rosso istálló kettős pontszerzéssel és erős teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet Ausztráliában. Most Kína előtt kiderül, ki szereti a pályát és a kínai ételeket, valamint mit várnak a futamtól.

Danyiil Kvjat egy évvel ezelőtt még a Red Bull színeiben rajtolt Kínában, okozva is némi galibát a Ferrari versenyzőinek a rendkívül bátor, belső íven végrehajtott manőverével. A végeredmény azonban tetszetősre sikeredett, dobogóra állhatott az orosz pilóta, életében másodszor.

„Csodálatos érzés volt a dobogón állni a tavalyi évben, nagyon jó emléket őrzök azokról a pillanatokról, egyszerűen nagyszerű volt. Ez volt pályafutásom második dobogós helye, a 2015-ös Magyar Nagydíj után. Egyértelműen két fénypontja a pályafutásomnak. A pálya nagyon különleges, az egyes és kettes kanyar főként, ahol több különböző ívet is választhatsz. A hátsó hosszú egyenes pedig jó előzési pont, sok csatát megéltem már ott. A szurkolókat is imádom, nagyon együtt élnek ezzel a sporttal. Mindig sok támogatást kapok tőlük. A legkülönlegesebb ajándék, amit valaha kaptam egy kínai szurkolótól, egy játékpanda volt, rajta a fényképemmel. A kínai ételekkel azonban sosem kerültem közelebbi kapcsolatba, ha őszinte akarok lenni. Amikor Kínába látogatok, szeretek olyan ételeket választani, amit ismerek, ilyenben nem túlzottan szeretek kísérletezni” – zárta nyilatkozatát Kvjat.

A kínai versenypálya érdekes első kanyarja


Carlos Sainz tavaly a 9. helyen végzett és a pontszerzésre most is reális esélye van. „Az egymás után következő versenyhétvégék nem zavarnak, ugyanazzal a mentalitással érkezem minden futamra. A legnehezebb dolog az időeltolódással megbirkózni, de általában nem jelent nekem különösebb gondot. Ráadásul még év elején járunk, túl korán van még ahhoz, hogy fáradt legyek. Tavaly szerveztünk egy közös vacsorát a pilótáknak, mind a huszonkét versenyző jelen volt a városközpontban, még némi városnézés is belefért. Szinte ez volt az egyetlen alkalom, amikor kicsit turista is lehettem itt. A pályán még a Paddock is különös, mert egyszerűen óriási. Háromszor annyi időbe telik a pihenőhelyiségemből a garázsokig elérni, mint más pályán” – nyilatkozta a spanyol pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: