DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Most láthatjuk a legjobb Hamiltont

A Mercedes sportigazgatója egyáltalán nem elégedett az F1-es szezonnyitón látottakkal, éles ellentétben pilótáival, akik szerinte viszont lenyűgöző teljesítményt nyújtottak pályán és azon kívül egyaránt.

Bár a Mercedes második és harmadik helyeket szerzett Melbourne-ben, keserédes szájízzel hagyták el az ausztrál várost, hiszen az elmúlt évek dominanciája után egyértelmű vereséget szenvedtek Sebastian Vetteltől és a Ferraritól. „Az utóbbi három évben kívülállókként köröztünk a Forma-1-ben, ebben az esetben pedig óvatosan kell bánni a várakozásokkal” – nyilatkozta Toto Wolff. „Ha azt gondolod, hogy ebből fakadóan a jövőben is győzelemért fogsz harcolni, gyorsan elbukhatsz. Fel kell, hogy ismerd a problémáidat és a gyengeségeidet, és válaszolnod kell rájuk.”

„Az első, új szabályokkal futott versenyen dupla dobogós helyezést értünk el, amely bármely mérce alapján erős eredménynek számít. Ez viszont nem azt jelenti, hogy elégedettek lehetünk, mert még így is nagyon sok területen javulhatunk. Az elmúlt héten ezekre koncentráltunk.”



„Nem az a helyzet, hogy inspirációt nyerünk a versengésből, sokkal inkább a maximumot szeretnénk kihozni a teljesítményünkből. Ezt illetően nagyon bátorító volt látni két pilótánk felkészülését. Lewis a legjobb Lewis, akit az elmúlt négy év alatt láttam, pályán és azon kívül egyaránt. Valtteri is nagyszerűen autózott és magas szinten teljesített, felülemelkedett a nyomáson, és probléma nélkül vette át Nico helyét.”

Wolff kitért a Mercedes többi csapatnál „kihelyezett” védenceire is. „A fiatal pilótáink nagy benyomást tettek rám, eltérő módon. Esteban nem csak olyan toppilótákkal harcolt, mint Alonso, vagy Hülkenberg, de sikerült megszereznie első F1-es pontját is, amelyre nagyon büszke vagyok. Pascalt nagyon sajnálom, mert minden rossz elérte. Nagyon tisztelem viszont az érettségét, amellyel közölte a Sauberrel, hogy nem lesz képes hozni az elvárt szintet a hétvégén.”

„Biztos vagyok benne, hogy ezzel a bátorsággal és önzetlenséggel nagy tiszteletnek örvend a csapaton belül. Most az a legfontosabb, hogy fizikailag felkészüljön, és erősen térjen vissza. Semmi kétségem afelől, hogy amikor visszatér az autóba, ugyanazt a Pascalt láthatjuk majd, akit eddig. Sokat tanultunk Ausztráliából, most pedig késznek érezzük magunkat Kínára, egy újabb izgalmas csatára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: