DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Megnyugvás ez a győzelem mindenkinek

Sebatian Vettel válláról nagy teher esett le, amikor elsőként intették le a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon. A német nagyon hálás csapatának, akik keményen dolgoztak a télen az első sikerért.

Az előszezoni tesztek alapján erősnek látszott a Ferrari, sokan már akkor Sebastian Vettel melbourne-i sikerére fogadtak. A négyszeres világbajnok tartotta Lewis Hamilton tempóját, majd miután Verstappen egy kissé feltartotta a britet a bokszkiállás után az első pozícióba tért vissza, és ott is maradt a leintésig.

Mark Webber szerint nem ez volt Vettel utolsó sikere idén. Az ausztrál ex-pilóta elmondta, az idei szabályok nagyon fekszenek a Ferrari németjének, aki az idény végén akár ötödik világbajnoki címét is megszerezheti.

 vettel-ausztral-nagydij-gyozelem-2017-3



Sebastian Vettel 2007-hez hasonlította az olaszok mostani kezdését: „Nyerni mindig nagyszerű érzés, ez remek gyógyír mindenre. Úgy tűnik, hogy megjavultak a dolgok. Most egy nagyon hosszú időszakon vagyunk túl. Régen kezdte a csapat így a szezont, mint most. Talán tíz évvel ezelőtt volt ilyen.”

„Nagy megnyugvást jelent ez mindenkinek - a csapatnak és nekem egyaránt. Nagyon boldog és büszke vagyok. Igen sok munkát öltünk a felkészülésbe, rengeteget edzettem” - folytatta izgatottan a német.

Vettel a csapat felé is kifejezte háláját: „De ez csak a csúcsa a jéghegynek... Az alapot Maranellóban fektették le. Nagyon sok ember felelős azért, ami a versenyen történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: