DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa jobban élvezi az F1-et, mint valaha

Felipe Massa, a Williams veterán pilótája rendkívül örül a szabályváltozásoknak: sokkal izgalmasabbnak tartja a vezetést, mint 2016-ban, és az előző néhány évben.

Néhány hete még az sem volt biztos, hogy látjuk Felipe Massát a 2017-es száguldó cirkusz mezőnyében. Bottas távozása miatt a Williams kénytelen volt visszahívni a tavaly év végén visszavonulni tervező brazilt. Ennek köszönhetően Strollal együtt egy tapasztalt és egy tapasztalatlan párosa lett a grove-i alakulatnak.

Úgy tűnik, Massa nem bánta meg a visszatérést. Épp ellenkezőleg, egyike azoknak, akik örültek a szabályváltozások hatásának: „Sokkal jobb minden, mint tavaly: az, ahogy az autót vezethetem jobban illik a vezetési stílusomhoz.” 

 massa-ausztral-nagydij-2017-paddock



„Jóval élvezetesebb, ahogyan a kanyarokba beesünk, és természetesen a több leszorítóerő is segít. Agresszívabban kanyarodhatunk, nagyobb a stabilitás, és gyorsabb a kanyarsebesség” - folytatta izgatottan a brazil.

A Williams pilótája az abroncsokat is összehasonlította a tavalyikkal: „A gumik is jobban működnek, ami már elég régóta fordult elő, tehát ez a része is határozottan tetszik. Most már a szezon elkezdődött, és meg kell értenünk az új dolgokat versenyről-versenyre, de már alig várom, hogy minden jól működjön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: