DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brawn csak a legjobb pilótákat akarja

A Formula-1 új motorsport igazgatója, Ross Brawn csak a legjobb pilótákat szeretné látni a jövőben a Formula-1-ben, a fizetős versenyzőket nem. Szerinte „több Verstappen” kellene.

„Verstappen nyilvánvalóan a Formula-1 egyik meglehetősen izgalmas része” – erősítette meg kijelentését a sportszakmai vezető. Brawnt magával ragadja a kibontakozó nagy csata Verstappen és a jóval tapasztaltabb csapattárs, Daniel Ricciardo között.

„A Red Bullnál nagyon szórakoztató versengés történik Ricciardo és Verstappen között. Az álmom az, hogy a következő öt évben terveim szerint több Verstappenünk lesz a Formula-1-ben. Olyan rendszert kívánunk megvalósítani, ami csak a legjobb pilóták számára van hely” – nyilatkozta Ross Brawn.

A Red Bullnál folyó versengés tetszik Brawn-nak


A jelenlegi rendszerben a csapatok időnként kénytelenek ülést biztosítani olyan versenyzőknek, akik komoly szponzori háttérrel rendelkeznek. Általában a hátsóbb régiókban található csapatok csak ilyen szerződésekkel maradnak életképesek. „Valahogy el kell tüntetni az üzleti függőséget, amivel a kis csapatok rendelkeznek a pilótáik irányába” – nyilvánította ki szándékát az F1 egyik új főnöke.

Brawn nem örül annak, hogy Rosberg visszavonult ilyen korán, szerinte az az ideális, ha a világbajnok is helyet kap a mezőnyben. De megérti a német pilóta döntését, ezt a sportot szerinte csak nagy motivációval lehet jól űzni. Ugyanakkor szerinte jó harc bontakozhat ki Hamiton és új csapattársa, Valtteri Bottas között is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: