DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Nem mindenhol fogunk gyorsulni

Max Verstappen szerint nem minden helyszínen láthatunk majd olyan mértékű gyorsulást, mint az Ausztrál Nagydíjon. A holland a gyors pályákon nem vár nagy különbséget 2016-hoz képest.

A szezonnyitón az időmérős és a versenytempón is látszott az, amit a tesztek után vártunk. Jóval gyorsabbak lettek az idei autók a 2016-osokhoz képest. A Red Bull fiatalja viszont nem tudja elképzelni, hogy minden helyszínen ez lesz a tendencia.

Max Verstappen szerint Monza lehet az egyik versenyhétvége, ahol nem lesz nagy különbség tavalyhoz képest: „Ez pályáról pályára változni fog. Úgy gondolom, Barcelonában lehet több, mint öt másodperces gyorsulás, mert ott több leszorítóerő kell. Monzában viszont talán lassabbak leszünk, ez a helyszín függvénye lesz.”

 mezony-rajt-2017-melbourne



„Sokkal nagyobb élvezetet nyújt a vezetésük, főleg az időmérő alatt, amikor kevés benzinnel megyünk. Jóval stabilabbak a magas sebességű kanyarokban” - folytatta a holland az új autókról.

A Red Bull pilótája egyetlen nehézségre hívta fel a figyelmet: „Amikor viszont elveszítjük a tapadást, sokkal nehezebb megfogni az autót, mert szélesebbek a gumik. Ez az egyedüli nehézség. Amikor a versenygépet a pálya jó ívén tartjuk, sokkal nagyobb élvezet vezetni.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: