DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Stroll válasza: Csak irigyek vagytok rám!

A Williams kanadai újonca több hibát is vétett a teszteken, és a melbourne-i F1-es szezonnyitón is a mezőny hátsó felében küzdött - szerinte kritikusaiból pusztán az irigység beszél.

Lance Stroll ősszel töltötte be 18. életévét, idén pedig már a Williams F1-es pilótájának mondhatja magát. Mivel az elmúlt három év során megnyerte az F3-as Európa-bajnokságot, az olasz F4-es szériát, és a Toyota Racing Seriest, kutyaütőnek egyáltalán nem mondható, fizetős pilótának viszont annál inkább, hiszen édesapja dollármilliói is kellettek ahhoz, hogy megvesse a lábát a száguldó cirkuszban. Az viszont igaz, hogy csak a pénz nem nyitott volna utat számára az F1-ben, most pedig szomorúan nyilatkozott azokról a kritikákról, melyeket bemutatkozása óta kapott.



„Szerintem egyértelmű, hogy azok a pilóták, akik nem versenyeznek az F1-ben, csak kifogásokat keresnek arra, hogy miért nincsenek ott” – idézte a kanadait a Motorsport.com. „Úgy vélem, a paddockban lévő pilóták tisztelik egymást, tudják, hogy nagyon sok erőfeszítésbe kerül nyerni az F3-ban, az F4-ben, és a Formula Renault-ban. Az F1-ben mindenki tudja, mi kell ahhoz, hogy bekerülj ide, és azok, akik nincsenek itt, legtöbbször megtalálják a módját, hogy elmondják, nekik miért nem sikerült. Ez normális, nem hinném, hogy érdemes több szót fecsérelni rá. Mindig lesznek irigy emberek, akik valamilyen oknál fogva nem kedvelnek téged.”

A harmadik edzésen történt kicsúszása miatt büntetést kapó, és így a 20. helyről induló Stroll a nyitókörben hat helyet lépett előre, ám tizennyolc körrel a vége előtt, a 13. pozícióból kiállni kényszerült fékhiba következtében. A kanadai úgy véli, az F1-ben lévő pilóták teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy mit ért el, és nem csak egyszerű fizetős versenyzőként tekintenek rá. „Az olyan pilóták, mint Vettel, Hamilton, vagy Ocon, mind megnyerték ezeket a bajnokságokat. Ha még versenyzünk is egymással, tiszteljük a másikat ezért” – tette hozzá Stroll, akiről williamses csapattársa, Felipe Massa nemrég úgy vélekedett, hogy idővel egyre jobb lesz majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: