DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso lelkes az új szabályok miatt

Fernando Alonso tetszéssel fogadta az új érát a Formula-1-ben, üdvözli a szabályváltozásokat és a gyorsabb tempót, már csak a hangerőt hiányolja a spanyolok kétszeres világbajnoka.

A McLaren-Hondánál tapasztalt frusztrációja ellenére Alonso nagyon lelkes az új aerodinamikai változások miatt és úgy érzi, hogy az F1 visszatért arra az útra, ahol lennie kell mindig is. Szerinte a sorozat a motorsport csúcsa a gyorsabb és bonyolultabb autók miatt.

Az évadnyitó versenyen sokáig a pontszerző 10. helyen haladt a spanyol pilóta, majd nem sokkal a vége előtt kiállni kényszerült technikai hiba miatt. Emiatt és a nagyon alulteljesítő McLaren-Honda miatt nem volt éppen jó kedvében Alonso, de az új technikai szabályok, köztük a szélesebb gumik miatt igencsak lelkessé vált. Az új F1-es autók kinézete és vezethetősége rettentően tetszik neki, ám a hangosan felbőgő V10-es motorok hangját nagyon hiányolja a sportból.

Szélesebb gumik, jobb tapadás, gyorsabb kanyarvétel, jobb show?


„Az autókat sokkal jobb móka vezetni, ráadásul a kanyarsebességek is vadítóak, végre visszakerült a Formula-1 oda, ahova való. Véleményem szerint a rajongók és a tévénézők is jobban szeretik nézni az autók magasabb sebességét a kanyarokban. Ami viszont még mindig nagyon hiányzik, az az F1 hangja. Ez fontos része volt sportágunknak, de érzésem szerint sajnos már sosem tér vissza” – nyilatkozta Fernando Alonso.

„Kiváló éveknek nézünk elébe, a sport szempontjából jó pozícióban vagyunk végre, hogy újra remek legyen a show és az izgalom. Olvastam, hogy átgondolják a DRS zónákat, láthatjuk, hogy mindenki azon dolgozik, hogy az F1-et látványosabbá tegyük, ez pedig engem is boldoggá tesz” – tette hozzá elégedetten a spanyol pilóta, aki egy nemrég készített felmérésből kiderült, hogy változatlanul a legnépszerűbb Formula-1-es versenyző a mezőnyben.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: