DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Nagy ugrás júniustól?

A Red Bull magához képest gyengécske teljesítménnyel kezdte a 2017-es évadot, de rengeteget várnak az aerodinamikai csomagjuktól és a felújított Renault-motoroktól, ami nyárra érkezik. Ezek együtt már át is hidalhatják jelenlegi hátrányukat.

A Red Bull-Renault jól látható lemaradással kezdte ezt a szezont a rivális Ferrari és Mercedes mögött. Az istálló hisz a júniusra várható motorfrissítésben és abban is, hogy jobban kiismerik jelenlegi aerodinamikai megoldásaikat, ugyanis azt remélik, hogy abban az időszakban már fel is érnek a Ferrari-Mercedes duó nyakára.

Christian Horner csapatfőnök kimondottan bízik a speciális aerodinamikai csomagjukban, amit, ha szerinte rendesen kiismernek, sok előnyt fog majd jelenteni. „Az ilyen kezdeti időszakokban az aerodinamika még kiforratlan. A többiektől eltérő elképzelés szerint építettük autónkat, de töretlenül hiszek abban, hogy igazán jó fejlesztési lehetőségek rejlenek a mi koncepciónkban” – nyilatkozta Horner.

A Red Bull eltérő aerodinamikát alkalmaz, Horner töretlenül hisz a koncepcióban


Horner különösen az autó orrának eltérő kialakítását tartja fontosnak, ahol a kis megnyitás az optimális levegőáramlásban segít. Max Verstappen és Daniel Ricciardo is megemlítette, hogy az orrkiképzés miatt szűkebb a beállítási lehetőségük, mert nagyon érzékeny rá az autó egyensúlya.

„Sok pozitívumot kaptunk vissza Ausztráliában, egy olyan pályáról, ahol az elmúlt években nem sok sikerben volt részünk. Ezekre építhetünk a következő futamokon. Jó alapokkal rendelkezünk, jó az irányvonal, a szabályozást kell még kissé kiismernünk. Szerintem gyorsan változnak majd a dolgok. Őszintén bízom abban, hogy ebben az évben versenyképesek leszünk” – zárta nyilatkozatát a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: