DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Nagyon magabiztosak a Haasnál

Günther Steiner szerint az amerikai F1-es istállónál bizonyították, hogy az autójuk jó és gyors, ráadásul a tavalyi hibáikat is ki tudják javítani - megbízhatóvá kell válniuk, de pozitívan áll a dolgokhoz.

Egy bosszantó technikai hiba miatt úszott el Romain Grosjean és a Haas remek melbourne-i eredménye, hiszen a francia pilóta az egész hétvége folyamán ott volt a leggyorsabb tíz versenyző között és végül a hatodik helyről vághatott neki a futamnak. Ott ugyan elment mellette Felipe Massa, de így is egy kiváló évkezdet felé haladt, amit végül vízszivárgás hiúsított meg.

"Tudtuk, hogy az autónk jó, a pilótáink is pozitívak voltak, különösen Romain, ő nagyon. Lerajtolta őt Felipe Massa, de ez nem zavarta meg, hiszen látta, illetve mindenki látta, hogy megvan a sebességünk, tartani tudta a Toro Rossókat. Viszont ki tudja, hány ilyen lehetőségünk lesz még, nagyon szoros a középmezőny, ezt most elszalasztottuk" - mondta Günther Steiner csapatfőnök a francia kieséséről.

haas-grosjean-melbourne-2017



A mutatott teljesítmény mindenesetre felvillanyozta a csapatot, Grosjean után Steiner is ezt emelte ki. "Szerintem megmutattuk, hogy jó az autónk, tudjuk, hogy hol tartunk a többiekhez képest. Persze egy-egy hétvégét el lehet rontani mondjuk a beállításokkal, de az autó rendben van, remek a fejlesztési programunk, szóval pozitiív vagyok."

"Megbízhatóságot egyébként könnyebb találni, mint sebességet és most ez utóbbi rendben volt. Kiegyensúlyozottan kell hoznunk minden pályán, nem úgy, mint tavaly, de szerintem képesek lehetünk rá. Viszont megbízhatóvá is kell válnunk, hiszen hiába vagy te a leggyorsabb, ha nem érsz célba, nem kapsz pontokat" - tette hozzá Steiner a gondjaikkal kapcsolatban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: