DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hülkenberg szerint olyan a Renault, mint a Porsche

A német F1-es pilóta leírta, hogy milyen egy gyári csapatnál dolgozni és arra jutott, hogy ez olyan, mint korábban, amikor a Porsche színeiben versenyzett a hosszútávú-vb-n.

Ugyan Ausztráliában még nem előzte meg a Force Indiákat Nico Hülkenberg, hosszabb távon valószínűleg jól döntött, amikor elfogadta a gyári Renault által felkínált lehetőséget és az enstone-iakhoz szerződött. A német pilóta szerint jól érezhető, hogy mit jelent egy gyári csapatnál dolgozni, igaz, van már hasonló tapasztalata.

"Ez egy kicsit arra emlékeztet engem, mint amikor a Porsche LMP-programjához tartoztam. Egész más, amikor az ember egy gyártónak dolgozik, érezni az erőt, a támogatást, a meglévő hátteret" - mondta erről Hülkenberg az Autosportnak. "Látod, hogy a gyár kétszer-háromszor nagyobb, mint máshol, látod az emberek számát, ahogy és amit építenek. Az elkötelezettség maximális és ez az, amiért idejöttem."

hülkenberg-2017



"A Renault ajánlata a lehető legjobbkor jött. A gyártónak nagy története van a Formula-1-ben, nagyon sikeres volt a korábbi években és szeretne visszatérni erre a szintre. Természetesen itt még nem tartunk, hosszú út áll előttünk, de szerintem jót tesz nekem ez a kihívás, hogy közösen dolgozhatunk ezért a célért" - magyarázta tovább a boldog a pilóta.

Hülkenberg szerint most nagyon sok a dolguk, hiszen a Force India és a Toro Rosso egy kicsit előrébb tart, a Haast pedig az egész futamon nem is látta, de ha folytatják a munkát, akkor feljebb kapaszkodhatnak - most 100%-ban erre akar koncentrálni, így egyelőre nem tervez újabb rajthoz állást Le Mans-ban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: