DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Sauber nem érti, miért kritizálják Wehrleint

A német F1-es pilóta januárban elszenvedett sérülésére hivatkozva visszalépett az Ausztrál Nagydíjon való indulástól, amely miatt sokan bírálták - csapatfőnöke most a védelmére kelt.

Pascal Wehrlein a januári Bajnokok Tornáján szenvedett hát- és nyaksérülést, melyek következtében ki kellett hagynia az első előszezoni gyakorlást. Mindez egy hónappal ezelőtt történt, Melbourne-ben azonban bebizonyosodott, hogy a második F1-es évére készülő pilóta fizikai állapotából fakadóan nem alkalmas a versenyzésre. Persze döntését követően fellángoltak a kritikusok hangjai, a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn azonban védelmébe vette a német versenyzőt. „Csak időre van szüksége. Szerintem szörnyű, hogy az emberek azt gondolják magukról, hogy bármennyi közük van ahhoz, hogy valamit mondjanak róla” – mondta a hölgy a Motorsportnak.



„Ki tudja, honnan jöttek, aztán előállnak ezekkel a véleményekkel, anélkül, hogy joguk lenne bárkit is megítélniük. Megdöbbentő, hogy ilyen megtörténhet, szerintem sokaknak magukba kellene nézniük. Úgy gondolom hatalmas lelkierőre van szükség ahhoz, hogy valaki kiálljon, és azt mondja: ’Srácok, ezek között a körülmények között nem tudok végighajtani egy egész versenytávot.’ Inkább örülni és elfogadni kellene az ilyen őszinteséget, amely nem könnyű, hiszen hatalmas a nyomás ezeken a fiúkon.”

Kaltenborn szerint Wehrlein felkészültsége elég lesz ahhoz, hogy rajthoz álljon Kínában, ezért a két verseny között nem keres magának specialistát. A csapatfőnök kiemelte, hogy az egész gárdát meglepte, amikor az orvosok engedték autóba ülni pilótáját még Barcelonában, a második előszezoni gyakorláson, ennek ellenére a gyakorlás után semmi kétségük nem volt azt illetően, hogy pilótjuk megfelelő állapottal rendelkezik. „Ellenkező esetben másképp csináltunk volna. Azért kezdtük rá építeni, mert ez volt a megfelelő döntés. Persze nem egész nap akartunk valakit az autóba ültetni, ezért megosztottuk a munkát, sőt mások is ezt csinálták, noha nem voltak hasonló helyzetben. Úgy jöttünk ide, hogy azt hittük, egész hétvégén vezetni fog majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: