DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen számított a gondokra, ezért türelmes

Max Verstappen frusztrált volt a Red Bull nyitófutamon mutatott relatíve gyenge tempója miatt, de türelmes maradt. Mivel már a szezon előtti tesztek során tudomása volt a problémákról, nem érte nagy meglepetés.

A barcelonai tesztek után több olyan feltevés is volt, miszerint a Red Bull még titkolja valódi sebességét és nem fedi fel legjobb ütőkártyáit. A vasárnapi ausztráliai teljesítmény után viszont egyértelművé vált, hogy nem altattak, a hátrányuk a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest valós.

Egy frissítési csomag már Kínában is elérhető lesz az RB13-mon, Max Verstappen türelmesen várja a javulást, mivel tudja, hogy az előttük álló két istállót utolérni kemény munka és jókora idő lesz. A humorát azonban nem vesztette el a holland versenyző, aki ugyan csalódott volt csapata formája miatt Melbourne-ben, de tudja, hogy lesz javulás.

Verstappen csak ebben a néhány másodpercben volt veszélyes Vettelre


„A hétvége legpozitívabb dolga? Az időjárás!” – vette humorosra a választ Verstappen. „Frusztráló sokáig várni? Ez egy ilyen dolog. Semmit sem tudok változtatni ezen. A távolság igen nagy, szóval nagyon keményen kell dolgoznunk” – tekintett előre a Red Bull pilótája, aki hozzátette, már a téli szünet alatt észlelték, hogy az autó nem tökéletes.

Verstappen kiemelte azt is, hogy az új specifikációjú autókat nagyobb élvezet vezetni, de elismerte, hogy az Ausztrál Nagydíj nem volt túl izgalmas. „Még két extra bokszkiállást is megtehettem volna anélkül, hogy az veszélyeztette volna a pozíciómat” – zárta mondandóját a holland, aki továbbra is bízik csapata fejlesztéseiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: