DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen és Ericsson rendezték a vitát

Kevin Magnussen és Marcus Ericsson között a jelek szerint nem fog kitörni az első skandináv háború az Ausztrál Nagydíjon történt ütközésük következtében, a dán ugyanis elnézést kért svéd kollegájától.

A Sauber svéd pilótája és a dán Kevin Magnussen között történt egy incidens az Ausztrál Nagydíj első körében, amikor is a hármas kanyarban a hátulról érkező Haas-pilóta felöklelte Ericssont. Ugyan mindketten tovább tudtak menni némi időveszteséggel, de végül kiderült, hogy a később bekövetkező kiesésük mindkettejük esetében erre az afférra vezethető vissza.

Szent a béke a két skandináv versenyző között


Magnussen manővere egyébként az ismétléseken is láthatóan nem volt szándékos. Ericsson kívül, a dán pilóta pedig belül kezdte meg a kanyarodást, de túl nagy tempót választott, a nem megfelelő tapadás és az alulkormányzottság miatt az autó orra megindult kifelé és telibe is kapta vele a Sauber jobb oldalát. A versenybírók sima versenybalesetnek minősítették az esetet, így Magnussen nem kapott semmilyen büntetést. Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke azonban nem volt elragadtatva ettől, szerinte ugyanis teljesen egyértelmű volt, hogy a dán a hibás a karambolért

Szerencsére azonban nem kezdődött emiatt ellenségeskedés. Ericsson tudatta, hogy Magnussen bocsánatot kért tőle az incidensért, ő pedig ezt elfogadta. A Sauber-pilóta nem éppen hagyományos (bár az utóbbi időben egyre inkább az) módját választotta ennek tudatására a világgal, hétfőn egy Twitter üzenetben írta le, majd hozzátette, hogy most már minden rendben közte és Magnussen között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: