DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Vettel komolyabb ellenfél, mint Rosberg

A háromszoros F1-es bajnok biztos benne, hogy vetélkedése a ferrarissal nem fog elmérgesedni, csak a tisztelet nő majd. Idén a legjobb versenyzők vannak az élen, hangoztatja – leszámítva Alonsót.

A jelek szerint Lewis Hamilton új első számú ellenfélre akadt a Formula-1-ben: az elmúlt években Nico Rosberg volt az, akit le kellett győznie a világbajnoki címért, idén azonban, ha az Ausztrál Nagydíjon látottak maradnak érvényben a későbbiekben, Sebastian Vettellel kell megküzdenie.

„Határozotton nehezebb dolgom volt, mint ellene. Azt hiszem, idén a legjobb versenyzőket látjuk az élen” – jelentette ki az Autosport lapnak Hamilton. „Már csak Fernando hiányzik, nagyszerű lenne, ha vele is harcolnánk, de nem úgy tűnik, hogy ez mostanában fog megtörténni. De legalább itt egy remek versenyző Sebastian személyében, aki hihetetlenül berobbant a Formula-1-be, továbbra is tényező, és még évekig az marad. Hálás vagyok, hogy vele és a Ferrarival küzdhetek meg.”



Hamilton korábban, a tesztek során megemlítette, örül, hogy Valtteri Bottas érkezett a Mercedeshez, hiszen így nem kell „mentális játszmáktól” tartani csapattársa irányából. A brit úgy véli, Vettellel nem fog olyan ádáz rivalizálás kialakulni, mint Rosberggel: „Sok versenyen még nem mérkőzhettem meg Sebastiannal, de a kapcsolatunk mindig tiszteletteljes volt. Nagy a respekt kettőnk között, és biztos vagyok benne, hogy még tovább fog nőni.”

„Ami engem illet, télen ugyanazt csináltam, mint minden évben. Az emberek az alapján ítélkeznek, amit látnak, pedig ha megnézzük az előző éveket, mindig felkészülten érkeztem az első versenyre, az elmúlt négy évben pole-ban voltam itt” – beszélt arról, hogy a magánélete továbbra sincs hatással az F1-be fektetett energiáira. „Mindig felkészülten és készen állva érkezek ide, semmi más nem vonja el a figyelmem. Ez idén is így volt. Fantasztikus harcokat vívtam az elmúlt években, a tavalyi pedig a legszorosabb volt életem során. A bajnoki címet azonban még inkább meg akarom nyerni. Hiába hittem azt tavaly, hogy ennél éhesebb nem lehetnék, átkozottul megkétszereződött bennem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: