DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Grosjean a kiesés ellenére is bizakodó

Romain Grosjean továbbra is bizakodó és magabiztos abban a tekintetben, hogy a Haas idei versenyautója, a VF-17-es óriási potenciállal rendelkezik, annak ellenére, hogy csapata kettős kieséssel zárta a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

A francia pilóta a szenzációs hatodik helyen zárta az időmérő edzést, a középmezőny elején találta magát ezzel. Bár a rajtnál elbukta a hatodik helyet Felipe Massával szemben, a hetedik helyezését azonban magabiztosan tartotta a verseny kezdeti szakaszában. Utána azonban vízszivárgás miatt igen korán véget ért a futam Grosjean számára, ennek okát még vizsgálja az istálló.

Romain azonban továbbra is töretlenül magabiztos abban, hogy a Haasnak rettentően erős csomagja van az idei évre. A francia versenyző úgy látja, a legfontosabb az lenne, ha csapata egyenletesen tudná hozni a jó eredményeket, ellentétben 2016-tal. Mivel a Haas már második idényét futja a Formula-1-ben, erre nagyobb esélye is van.

Motorhiba ide, vagy oda, Grosjean szerint ők a negyedik legjobb csapat


„Hirtelen sok erőt vesztett a motor, mondtam is egyből a fiúknak, utána pedig le is kellett lassítanom az autót. Ez egy nagy csalódás számunkra, főleg az időmérőn elért 6. pozíció után” – mondta el már a verseny után Grosjean. „A rajt nem sikerült túlságosan jól, ebben még fejlődni kell. Úgy éreztem, gyorsabb vagyok, mint a Williams, hatalmas potenciál van az autóban. Fontos lenne a konzisztenciát elérnünk, ami tavaly még nem volt meg. Például ötödik lettem Bahreinben, aztán meg 19. helyen végeztem Kínában” – tette hozzá a Haas francia pilótája.

Grosjean úgy érzi, továbbra is a középmezőny leggyorsabb autójával rendelkezik és magabiztos abban a tekintetben is, hogy még nagyon sok pontot fognak szerezni az idényben. A kettős kiesés után csak felfelé vezethet az út.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: