DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Giovinazzi Kínában is rajthoz állna

A Melbourne-ben első F1-es futamán rajthoz állt olasz pilóta nagy kedvet kapott a versenyzéshez, ugyanis alig várja a következő lehetőséget - akár már a Kinai Nagydíj hétvégéjén.

Ha szigorúan ragaszkodunk az eredményekhez, Antonio Giovinazzi semmi különlegeset nem csinált Melbourne-ben: 16. helyre kvalifikált és 12. pozícióban vitte célba autóját, bemutatkozásának háttere azonban figyelemre méltóbb. Az olasz februárban vezetett először F1-es autót, a Ferrari 2015-ös módosított versenygépét, majd a Sauber kölcsönkérte őt az első előszezoni tesztre, a sérült Pascal Wehrlein helyére. A német a második gyakorlásra visszatért, ám problémái továbbgyűrűztek a szezonnyitóra, és nem állhatott rajthoz.



Így jöhetett a képbe az Ausztráliába a Ferrari tartalékjaként utazó Giovinazzi, akinek egy-egy szabadedzés és időmérő alatt kellett begyakorolnia a melbourne-i pályát. Ebből a szempontból nagyszerűen helyt állt, felkeltve a közvélemény figyelmét – nem véletlen, hogy a Scuderia korábbi sportigazgatója, Cesare Fiorio már Kimi Raikkönen helyén képzeli el a 23 éves debütánst. „Az volt a célom, hogy befejezzem a versenyt, mert ezek a körök nagyon szükségeltettek ahhoz, hogy jól érezzem az autót, a gumikat és minden mást” – nyilatkozta Giovinazzi a Crash.net-nek.

„Nagyon boldog vagyok a teljesítményem miatt, és szeretnék még egyszer köszönetet mondani a Scuderia Ferrarinak és a Saubernek ezért a lehetőségért. Nagyon élveztem ezt a két napot” – tette hozzá az olasz, és amikor megkérdezték, hogy örülne-e annak, ha Kínában is autóba ülhetne, így válaszolt: „Igen, miért ne? De Pascal a Sauber pilótája, én pedig a Ferrari tartalékversenyzője vagyok. Velük leszek ott Sanghajban is, aztán meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: