DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Életem formájában küzdök a mezőny végén

Fernando Alonso úgy érzi, jobb formában versenyez, mint karrierje során eddig bármikor, de rettentően csalódott, hogy ezt egy olyan autóval teszi, ami nem képes a dobogóért harcolni, sőt a pontszerző helyekért sem igazán.

A McLaren és a Honda viszonya nagyon kritikus ponthoz ért azzal, hogy a japán motorgyártó látványosan nem képes tartani a lépést az élmezőnnyel, pedig ez már a harmadik éve a Formula-1-ben. Alonso az Ausztrál Nagydíj nagy részében a 10. helyen haladt, de saját elmondása szerint még a (tavalyi motorral hajtott) Saubertől is elmarad a McLaren, teljesen utolsó a rangsorban.

A spanyol pilóta végül kiállni kényszerült a versenyből felfüggesztési hiba miatt, Alonso azonban elmondta, hogy 16 éves pályafutása legjobb teljesítményét nyújtotta az Ausztrál Nagydíjon. Nem is talált sok pozitívumot a hétvégében és a McLaren-Honda jelenlegi helyzetében sem.

Alonsónak nem a mezőny második felében lenne a helye


„Nem sok jót tudok mondani. Véleményem szerint nagyon jól felkészültem az idényre. Úgy érzem, karrierem legjobbját nyújtom a vezetésemmel és mégis egyetlen egy pontocskáért harcolok. Elmondhatatlanul csalódott vagyok” – nyilatkozta a versenyt követően Fernando Alonso.

„Nyilvánvaló, hogy az autó ebben a pillanatban teljesen versenyképtelen, mégis pontszerző helyen álltam szinte az egész versenytáv során, mindezt úgy, hogy folyamatosan spórolnom kellett az üzemanyaggal, nem is keveset. A maximumom autóztam. Nagyon magabiztosnak éreztem magam, de az autó nagyon versenyképtelen” –ismételte problémáit a spanyolok kétszeres világbajnok pilótája.

A korábbi Red Bull-pilóta, Mark Webber szerint Alonso nem fogja megvárni az év végét és már az idény közben hátat fordít a továbbra is vergődő McLaren istállónak, de jó eséllyel még az F1-nek is. A spanyol versenyző három éves szerződése utolsó esztendejénél jár, de a McLarenhez szerződése óta jó esetben is a gyengébb pontszerző helyekért lehetett csak harcban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: