DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Red Bull buta lenne feladni a harcot

Bár azt a Milton Keynes-i F1-es istálló is elismeri, hogy egyértelmű lemaradásuk van a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest, szerintük hamar a riválisok nyakára érhetnek - éppen ezért nem adják fel idő előtt a harcot.

Felemás rajtot vett a Red Bull Melbourne-ben: az alakulat egyértelműen világbajnoki reményekkel vágott neki 2017-nek, ám a nyitányon meg kellett elégedniük a csapatok közötti harmadik pozícióval. Max Verstappen szolid versenyt futott, és ötödik lett (valamint segédkezett Sebastian Vettel győzelmében), Daniel Ricciardo azonban nagyon gyorsan szeretné elfelejteni hazai nagydíját. Az ausztrál az időmérő utolsó szakaszában összetörte az RB13-ast, a futamot pedig több körös hátrányból, a bokszból kezdhette csak meg, hogy aztán az üzemanyagrendszerben fellépő probléma miatt félrehúzódjon.



A Red Bull a holtszezon alatt komoly szabályértelmezési adok-kapokba bonyolódott trükkös felfüggesztése miatt, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban beismerte, nem jelentett volna előnyt számukra használata. „A tél folyamán kezdtük el alkalmazni és fejleszteni, de ha lett is volna lehetőségünk az alkalmazására, nem valószínű, hogy ezen az úton haladtunk volna tovább a súlya miatt. Most ugyanolyan konfigurációt használunk, mint a tavalyi év során” – idézte Hornert az F1i.com.

A brit úgy véli, nem áll olyan rosszul a Red Bull szénája, mint azt az Albert Parkban látottak mutatják, szerinte a folyamatosan érkező újítások meg fogják hozni gyümölcsüket. „Gyorsan szeretnénk előrelépni” – folytatta Horner. „Az autónk jelenleg egyértelműen harmadik, de a következő két versenyen csökkenteni szeretnénk a hátrányt. Melborune-ben a Ferrari volt a legmeggyőzőbb, valószínűleg övék a legjobb konstrukció ebben a pillanatban. De hogy őszinte legyek, nem hinném, hogy a messze vagyunk a Mercedestől: körülbelül fél másodpercet kellene ledolgoznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: