DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren örökre megtartaná Alonsót

Amíg mások úgy vélik, hogy a spanyol F1-es pilóta már az idei évet sem húzza ki Wokingban, a csapat vezérigazgatója eltökélt azt illetően, hogy versenyképes autóval még hosszú évekig megtartsák őt.

Mark Webber volt F1-es pilóta, és jelenlegi televíziós szekértő nemrég úgy nyilatkozott, hogy az Ausztrál Nagydíjon pontszerző helyről kieső Fernandon Alonsóról akár azt is elképzeli, hogy a McLaren versenyképtelenségét megelégelve már szezon közben távozni fog a csapattól. Nos, a spanyol a lehető legreálisabban látja helyzetét, és úgy véli, csapata jelenleg utolsó erő a sportágban, annak ellenére, hogy állítása szerint élete egyik legjobb versenyét teljesítette Melbourne-ben.



A wokingi alakulat vezérigazgatója, Zak Brown több ponton is módosításokat eszközölt a csapat struktúrájában a holtszezon folyamán, csak a hőn áhított teljesítménynövekedést nem sikerült elérnie a McLarennek. Az amerikai nagyon szeretne versenyképes autót adni Alonso alá, és ha így lenne, azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy még hosszú évekig a spanyol pilóta legyen gárdája zászlóvivője. „Nagyon motivált és edzett, ha akarja, akár még öt évig is versenyezhet” – idézte Brownt a Marca. „Nagyon szeretném, ha nálunk maradna, és biztos vagyok benne, ha jó autó éll a rendelkezésére, akkor maradni is fog.”

Alonso a tesztek alatt nem rejtette véka alá véleményét a McLaren-Honda helyzetével kapcsolatban: többször kikelt a japán motorszállító ellen, noha azt a pontot (még) nem érte el, hogy nyilvánosan távozással fenyegetőzzön. Brown mindenesetre megérti pilótája frusztráltságát. „Senki sem akarja olyan kétségbeesetten a győzelmet, mint Fernando. De kifogástalanul viselkedett: azt mondta, amit érzett, a tények magukért beszélnek, ő pedig a világ legjobb pilótája” – tette hozzá az amerikai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: