DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A jövőben csak a tehetség számíthat az F1-ben

Ross Brawn szerint olyan rendszert kell kitalálni, hogy eltűnjenek a fizetős pilóták az F1-ből és csak a világ legjobbjai versenyezhessenek egymás ellen - azt is elárulta, hogy ehhez mi szükséges.

Minden idők egyik legerősebb Formula-1-es mezőnyének tűnik az idei, hiszen rengeteg fiatal tehetség érkezett meg a sorozatba és egyre kevesebb az olyan versenyző, akit "fizetős" pilótaként könyvelhetnénk el - a nagycsapatok akadémiáiból bőven lehet válogatni és például Antonio Giovinazzi is rögtön bizonyította rátermettségét. 

Ross Brawn, az F1 új vezére viszont még itt sem állna meg, szerinte az lenne az ideális, ha valóban csak a legjobb autóversenyzők kerülhetnének be az autósport csúcsát jelentő szériába - szeretne több Max Verstappent látni.

verstappen-2017-ausztrál



"Az az álmom, hogy a következő öt év során még több Max Verstappen kerüljön be a Formula-1-be. Olyan rendszert akarunk kidolgozni, amely csak a legjobbakat engedi be a sorozatba" - jelentette ki Brawn. Az utóbbi évek során megérkezett többek között Verstappen, Sainz, Vandoorne, Ocon, Wehrlein, Stroll és Giovinazzi, a "kapuban áll" Gasly, illetve kicsit korábban debütált már Kvjat és Magnussen is.

"Félreértés ne essék: jó színvonalú a mai Formula-1-es mezőny, de ha nem lennének reklámkövetelmények, amelyeket a csapatok figyelembe vesznek a pilótaválasztásaiknál, akkor még jobb lehetne ez a színvonal. Ahhoz, hogy ezt elérjük, meg kell szüntetni a kiscsapatok anyagi problémáit" - magyarázta Brawn.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: