DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vandoorne is elismeri, hogy jelenleg utolsó a McLaren

Stoffel Vandoorne vasárnap, az Ausztrál Nagydíjon ünnepelte 25. születésnapját, igaz, egyedül a célba érésnek örülhetett, mert a McLaren-Honda teljesítménye a leglassabbak között volt, ahogy arra lehetett is készülni. A legközelebbi futamokon nem is számít komoly javulásra a belga versenyző.

Azzal, hogy Vandoorne meglátta a kockás zászlót – bár az utolsó, 13. hely lett az övé – szinte túlteljesítette a McLarennel kapcsolatos (nem túl nagy) várakozásokat az első versenyre. Ez volt az egyetlen, amire büszkék lehettek a wokingiak, mivel a tesztelés során 15 kört sem tudtak megtenni egyhuzamban meghibásodás nélkül a japán erőforrással. A tempó azonban aggasztóan kicsi, a köridők átlagosan három másodperccel maradnak el a közvetlen élmezőnytől, amit ledolgozni óriási idő lesz, ha egyáltalán sikerül.

Sajnos csak az utolsó hely jutott Vandoorne-nak Ausztráliában, de legalább célba ért


„A csomagunk valóban nem versenyképes. Ha három másodperccel maradsz el körönként, az nem jelent élvezetet, mivel nem tudsz igazából versenyezni. Többé-kevésbé teljesen utolsók vagyunk. Kínára és Bahreinre kapunk új alkatrészeket. Próbálunk fejlődni, de tudjuk, hogy ehhez bizony idő kell. A következő versenyek hasonlóan nehezek lesznek” – jósolt nem túl pozitívan a közeli jövőre a belga pilóta.

Vandoorne számára még az a dicsőség sem volt lehetséges, hogy csapattársánál, Fernando Alonsónál gyorsabb lett volna. „Abban a helyzetben, ahol vagyunk, nem igazán fontos a köridőket nézegetni még. Különösen úgy, hogy Fernando harcban volt szinte a teljes verseny alatt, én pedig nagyjából végig egyedül futottam a köreimet” – zárta nyilatkozatát Stoffel Vandoorne, aki nyilván jóval szebb évadnyitóról álmodott. Nagyon sok munka áll még a McLaren-Honda előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: