DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton elégedetlen autója gumikopásával

Az Ausztrál Nagydíjon a Mercedes vereséget szenvedett a Ferraritól, ez tiszta versenyben az utóbbi három évadban elég ritka eset volt. Lewis Hamilton máris sürgeti csapatát, hogy összpontosítson arra, hogy autója kevésbé hamar koptassa el az abroncsokat.

Hamilton az élről kezdte az idény első nagydíját, majd úgy tűnt, irányítja is a futamot, de nem tudta nagyon lerázni Vettelt, aki egyszer csak szorosan mögé zárkózott egyik pillanatról a másikra. Ekkor egy korai kerékcserére kényszerült a brit háromszoros világbajnok a tapadásvesztés miatt, Vettel azonban jobban jött ki a bokszmunkák után és ezzel átugrotta Hamiltont, így meg is nyerte kényelmes előnnyel a versenyt.

A korai gumikopásnak itta meg a levét Hamilton Ausztráliában


„Nem volt elegendő tempónk ahhoz, hogy nagyobb előnyt építsünk ki Sebastiannal szemben, ezt nagyjából előtte is sejtettük már. A gumijaim feltűnően előbb koptak el, mint másoknak, a csere szükséges volt ott és akkor. Ez egy olyan terület, amit minél előbb fejlesztenünk kell, a gumikopásnál sokat veszítünk, dolgoznunk kell rajta” – magyarázta a vereség okát Hamilton.

„Meg kell próbálnunk néhány dolgon változtatni, hogy ebben fejlődhessünk a jövőben. Egyébként jó látni a Ferrarit újra elől, ez jó a sportnak, hogy ilyen szoros küzdelmet vívunk. Megnyerhettem volna a versenyt, de nem mindent csináltunk a lehető legjobban. Én abszolút mindent beleadtam, most ennyi sikerült. Nem nyerhetek mindig” – zárta nyilatkozatát a háromszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: