DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az ultralágy gumikkal szenvedett a Mercedes

Valtteri Bottas is panaszkodott autója gumikezelésére, ő az ultralágy abroncsokon érezte magát rosszul - szerinte ezt meg kell érteniük és fejlődniük kell ezen a téren.

Dobogós helyezéssel kezdte mercedeses karrierjét Valtteri Bottas: a Williamstől érkező finn pilóta ugyan az időmérőn és a versenyen is kikapott Lewis Hamiltontól, vasárnap ő jobban bánt az abroncsaival, így a futam utolsó szakaszában már közelített brit csapattársához. Ő maga úgy gondolja, hogy elsőre elégedett lehet a teljesítményével.

"Mindig nagy célokat tűzök ki magam elé, de szerintem ebből hasznot húztam eddig, ettől dolgozom keményebben. Semmi negatív érzésem nem volt ezen a hétvégén" - értékelt Bottas a Motorsportnak.

bottas-mercedes_1



"Ahogy már mondtam korábban is, összességében rendben volt az első hétvége, habár néha nem éreztem éppen ideálisnak, de megfelelő rajt volt ez számomra a csapatnál és a karrierem új fejezetében. Tudom, hogy mindig valami jobb jön és csak tennem kell a dolgomat tovább, aztán rendben lesznek a dolgok. Bízom a képességeimben" - tette hozzá a finn.

Szerinte mindenki nagyon sokat segített neki a csapatnál és együtt, közösen érték el ezt az eredményt - ő személy szerint soha nem szokott pánikolni. Azt viszont Hamiltonhoz hasonlóan ő is hangsúlyozta, hogy az abroncsokat nem kezelte túl jól az autó.

"A verseny második fele elég jó volt, azzal elégedett voltam. Megvolt a tempónk a lágy keveréken, de az ultralágyak működését a csapatnak és nekem is meg kell érteni. Azokon folyamatosan csúszkáltunk, tapadást veszítettünk" - magyarázta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: