DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen meglepte a Mercedest

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint a csapat személyiségében erősödött a szezonnyitót követően, miután elveszítették a győzelmet az F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Toto Wolff bosszússága a közvetítésben is helyet kapott: az osztrák az asztalra csapott, miután Vettel Hamilton elé tért vissza a kiállását követően. „A versenyen nehéz az ember érzéseit korlátok között tartani” – mondta.

Wolff szerint vasárnap a Ferrari jobban szerepelt, mint a Mercedes, és ezzel együtt nagyon sokat tanultak a futamból. „A Ferrarié volt a leggyorsabb autó, ez nem kérdés. Abban bíztunk, hogy a rajt után el tudunk húzni, de nem ment. Nem voltunk elég gyorsak. Az első kiállás után minden elúszott, de hangsúlyoznom kell, hogy Sebastian megérdemelte a győzelmet” – nyilatkozta a szakember.

Wolff



És hogy miért hívták ki Hamilton olyan korán kerékcserére? „Az ok az ő döntése volt, miután panaszkodott a gumikopásra, valamint az adataink elemzése” – folytatta a motorsport-igazgató. „Abból indultunk ki, hogy Verstappen is cserélni fog, és meglepett minket, hogy a 25. körig kint maradt. Ez a verseny építette a személyiségünket. Erősebben térünk vissza.”

Wolff beszélt arról is, Bottas remekült helytállt első mercedeses versenyén, így már az első nagydíjon bizonyított. „Nagy nyomás volt rajta ezen a hétvégén, elsősorban saját maga miatt. A végén felzárkózott Lewisra. Nagyon jó munkát végzett, igazán elégedett vagyok a teljesítményével.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: