DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel reméli, a Mercedes megértette az üzenetet

Sebastian Vettel nem is álmodhatott volna annál jobb szezonkezdetről, mint amit az Ausztrál Nagydíj megnyerésével véghezvitt. Bár tudja, győzelméhez kellett a Mercedes botlása is, sikerét hadüzenetnek szánja.

A négyszeres bajnok negyedik futamgyőzelmét szerezte vörös szerelésben, amivel a csapat végleg maga mögött hagyta a sikertelenként elkönyvelt 2016-os szezont. Vettel és a Ferrari is első alkalommal áll a tabella élén a turbókorszak 2014-es kezdete óta, amit mérföldkőként is értelmezhetünk a Mercedes uralmának megtörése felé vezető úton.

„Hosszú út áll még előttünk, most egyszerűen csak a fellegekben járunk, hiszen nehéz téli időszakon és egy hihetetlen versenyen vagyunk túl” - mondta Vettel a díjátadót követően. „A rajtommal nem voltam teljesen elégedett, azt hiszem, kicsit elidegeskedtem, és ki is pörögtek a kerekeim az elrugaszkodás pillanatában. Lewisnak jobban sikerült, így nekem Valtteri visszatartásáról kellett gondoskodnom az 1-es kanyarban.”

C70y9qAXkAAX7JQ



„Ezt követően viszont próbáltam rajtuk tartani a nyomást, hogy biztosan megértsék, itt vagyunk és felvesszük velük a harcot. Aztán persze kicsit szerencsés voltam, amikor Lewis forgalomban ragadt, de mégis ott kellett lennünk, az autó és a gumik is jól működtek, kiváló munkát végeztünk.”

Vettel hozzátette, nem csak a győzelemnek örül, hanem annak is, hogy pilótaként végre ismét élvezetes vezetni az autókat - erről a mai versenytáv teljesítése után végleg megbizonyosodott.

„Sokkal keményebben nyomhatjuk. Tavaly csak az első pár körben tehettük oda magunkat, aztán viszont a gumik sokat veszítettek a teljesítményükből. Most ugyan továbbra is van némi kopás, de mégis folyamatosan a határon lehetünk, ugyanazon a ponton fékezhetünk, és az autó szinte kiált azért, hogy még többet hozzunk ki belőle. Akár a végtelenségig is vezethettem volna, nagyon élveztem!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: