DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappent meglepte a Red Bull teljesítménye

Max Verstappent meglepte a Red Bull F1-es szezonnyitón mutatott teljesítménye, így a fiatal versenyző bizakodó azt illetően, hogy a közeljövőben felzárkózhatnak a Ferrarihoz és a Mercedeshez.

A hétvége kezdetén úgy tűnt, a Mercedes és a Ferrari fogja uralni a mezőnyt, ám a versenyen kiderült, a Red Bull is képes tartani a tempót – ezt bizonyította Verstappen, aki maga is meglepődött, hogy a rajtot követően nem szakadt le Kimi Raikkönentől. A holland versenyző végül az 5. pozícióban végzett, hátránya 6,4 mp volt a finn ferrarishoz képest.

Verstappen



A 19 éves pilóta a verseny végén felzárkózott a finnhez, így képes volt kisebb nyomást gyakorolni a Ferrarira, azonban addig nem jutott el, hogy megpróbálja megelőzni őt – az autó teljesítménye azonban kellemes meglepetés volt számára. „Meglepődtem, hogy ilyen közel voltam Kimihez” – mondta Verstappen. „A tempó jó volt hozzá képest, az egész verseny alatt közel voltunk egymáshoz. Mögöttem nem volt nagy nyomás, úgyhogy remek volt.”

A Red Bull versenyzője hozzátette, a futamon jobb volt az autó teljesítménye, mint a kvalifikáción: „Az autó sokkal jobban viselkedett a versenyen, mint az időmérőn. Nehéz megmondani, hogyan állunk. Sokkal jobbnak tűnt a helyzet a versenyen, aminek nagyon örülök, de még mindig sokat kell fejlődnünk és keményen kell dolgoznunk, hogy ez sikerüljön. Szóval majd meglátjuk a következő versenyeken.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: