DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sauber: Giovinazzi elégedett, Ericsson nem

Felemás érzések a Sauber F1-es csapatánál az Ausztrál Nagydíj után. Ericsson versenyét már a harmadik kanyarban tönkretette Magnussen, Giovinazzi azonban szépen helytállt és célba is ért.

„Nagy csalódás számomra ez a verseny. Nem rajtoltam túl jól, de keményen harcoltam az első néhány kanyarban még az első körben. Sajnos a hármas kanyarban hátulról meglöktek, ami miatt jelentősen megsérült az autóm jobb oldala és a padlólemez is. Onnantól már csak arra törekedtem, hogy befejezzem valahogy a versenyt. Később azonban az autóban tönkrement a hidraulika még az első körös baleset következményeként, így meg kellett állnom” – nyilatkozta csalódottan Marcus Ericsson.

Giovinazzival nagyon elégedettek a csapatnál


„Jó verseny volt, boldog vagyok a ma nyújtott teljesítményemmel. Az volt a célom, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsek magamnak és minél több kilométert pakoljak az autóba. Leülök majd a mérnökökkel és kielemezzük, hogy tudok még javulni. Szeretném megköszönni a Sauber istállónak ezt a fantasztikus lehetőséget. Csodás versenyhétvége volt” – köszönte meg az újonc, Wehrlein helyett beugró Antonio Giovinazzi, hogy a Sauber lehetőséget biztosított neki az induláshoz.

Ericsson tehát kiesett, Giovinazzi hazahozta a gépet a 12. helyen élete első futamán. Az olasz tempója sem nagyon maradt el a riválisoktól, Vandoorne McLarenjét le is győzte (sajnos nem volt nehéz, látva a McLaren-Honda tempóját, bár legalább végigment a belga). A csapatfőnök, Monisha Kalterborn is dicsérte Giovinazzi teljesítményét, nagyon meggyőzőnek tartja az olasz versenyző gyors beilleszkedését. Ugyanakkor a csapatfőnök csodálkozik, hogy a versenybírók miért nem büntették meg Magnussent az első körös incidens miatt, szerinte ugyanis teljesen nyilvánvaló volt, ki volt a hibás az ütközésnél, ami tönkre is tette Ericsson versenyét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: