DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Végre vége!

Daniel Ricciardo szeretné minél előbb túltenni magát az F1-es Ausztrál Nagydíjon – a Red Bull pilótája borzasztóan csalódott, hogy nem tudott bizonyítani hazai közönsége előtt.

Ricciardo joggal lehet csalódott a szezonnyitó nagydíj miatt, hiszen hazai közönsége előtt nem tudott célba érni az ausztrál pilóta. A Red Bull versenyzője az időmérő utolsó szakaszában összetörte versenygépét, majd váltót cseréltek autójában. Ha ez még nem lett volna elég, a kivezető körén problémái akadtak, így a bokszból kellett indulnia – másfél körrel a rajt után –, végül pedig megállt az autó a pályán.

Ricciardo



„Ez nem az a hétvége, amit szerettem volna” – mondta Ricciardo. „A lefrusztrálóbb, hogy minden, ami történt, az a hazai versenyemen történt. Az időmérős baleset után a kivezető körben problémánk akadt, aztán pedig a versenyen is. Ez egy hosszú hét volt, rosszul érzem magam a többiek miatt, a rajongók miatt, hiszen ők itt jobban szurkoltak nekem, mint bárki másnak. Örültek volna, ha versenyezni tudok, de hálás vagyok mindenkinek, aki eljött ezen a hétvégén és támogatott. Amikor megálltam, akkor is tomboltak és kiabálták a nevem.”

Az ausztrál pilóta a csapatnak is hálás, és örül, hogy a versenytempójuk jobbnak mutatkozott, mint azt várták. „A srácok is nagyon sokat dolgoztak, hogy újra pályára gurulhassak, de ez most nem jött össze nekünk. Max tempója biztatóbb volt a pályán, szóval azt hiszem, jobbak vagyunk, mint ami látszott, de ez még mindig egy kirakós játék, amit megpróbálunk összerakni.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: