DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen egyszerre csalódott és boldog

Viszonylag eseménymentes futamon szerzett negyedik hellyel indította a 2017-es F1-es szezont a finn világbajnok, aki szerint az előző évekhez képest sokkal jobb alapokkal rendelkezik a Ferrari.

Miközben csapattársa, Sebastian Vettel egészen a győzelemig menetelt az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, Kimi Raikkönennek a negyedik helyről indulva a leintésnél is meg kellett elégednie a negyedik pozícióval. A finn pilóta örült német kollégája sikerének, de azért csalódottan távozik Melbourne-ből: „Természetesen a csapat számára nagyszerű, hogy győzelemmel kezdtük a szezont. Az én részemről viszont nem volt ideális a nyitány. De ez egy jó alap, amire építkezhetünk, hiszen erős csomagunk van.”

A finn úgy érzi, már a szombati időmérés során eldőlt a sorsa – már csak azért is, hogy a Q2-ben, és így a futam első szakaszában használt ultralágy gumiszettel nem igazán boldogult: „Mivel nehéz ezen a pályán előzni, itt minden a kvalifikációról és a startról szól. Ugyanezzel a szett ultralágy gumival szenvedtem kicsit az időmérőn is. Miután lágy keverékre váltottunk, már jobban mentem.”

raikkönen-verstappen-melbourne-f1-dppi



Raikkönent szinte az egész verseny folyamán viszonylag közelről követte Max Verstappen – aki a leintést követően hangot is adott ez iránti megdöbbenésének –, ám a 2007-es világbajnok szerint nem volt reális esélye a Red Bull hollandjának arra, hogy elmenjen mellette: „Nem igazán aggódtam, mert nehéz előzni az ő sebességükkel. Nekünk kicsit spórolnunk kellett az üzemanyaggal, de szerintem másoknak is. Nem panaszkodom ilyen szempontból.”

Végezetül így összegezte a szezon első hétvégéjét a mezőny rangidőse: „Csalódott vagyok, de örülök, hogy legalább sok dolgot megértettünk, amiket felhasználhatunk a későbbi versenyeken. Örülök, hogy tudjuk, mit kell tennünk. Nem volt tökéletes a kezdés, de legalább pontokat szereztünk, és a negyedik hely azért messze nem katasztrófa. Az előző évekhez képest sokkal jobb alapokkal rendelkezünk, és egyébként is hosszú szezon vár ránk” – zárta optimistán gondolatait Raikkönen, akinek szavait az F1i.com szakportál idézte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: