DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Már épp itt volt az ideje” - azonnal üzent a Ferrari elnöke

Sergio Marchionne a téli holtszezon során nem sűrűn hallatott magáról, azt viszont már ő sem tudta szó nélkül hagyni, hogy F1-es csapata győzelemmel indította az új idényt, és rögtön egy közleményben reagált a látottakra.

Ez a siker több szempontból is fontos mérföldkő a maranellói istálló életében, ahol a tavalyi szezont győzelem nélkül kellett átvészelniük. Legutóbb 2010-ben fordult elő, hogy az ő autójukat intették le elsőként a szezonnyitón, és bár a Ferrari elnöke bízik benne, hogy lendületük az év végéig nem lankad, egyúttal figyelmezteti is a csapatot és a rajongókat, hogy egyetlen diadal után még hiba lenne elrugaszkodni a talajtól.

vettel_1



„Már éppen itt volt az ideje” - kezdődik némileg élces hangvétellel Marchionne nyilvános levele. „Osztozom a csapat és a tifosi örömében is, akik ezen teljes időszak alatt mellettünk álltak. Már majdnem másfél éve vártunk erre a győzelemre. Megindító volt ismét hallani az olasz himnuszt.”

„Sebastian nagyszerű versenyt teljesített, és biztosra veszem, hogy hamarosan Kimi is ott fog csatázni a csapattársa mellett. Természetesen ebből a győzelemből az egész csapat kivette a részét a pályán és a maranellói bázison is, hiszen nagy célokat csak csapatmunkával lehet elérni.”

„Most azonban létfontosságú észben tartanunk, hogy ez még nem a végállomás volt, mindössze csak az első lépés egy hosszú út során, amelyen járva mindannyiunknak végig koncentráltnak kell maradnunk, hogy minden egyes napon további fejlődést érjünk el.”

 

Az elnök szánt egy mondatot Antonio Giovinazzi teljesítményének elismerésére is, a Ferrari harmadik számú pilótája ugyanis a Sauberrel megejtette F1-es debütálását, és a 12. helyen ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: