DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kettős pontszerzés a Toro Rossónál is

Remek rajtpozícióból indulhatott neki a két Toro Rossó a versenynek, majd folyamatosan harcolniuk kellett a verseny során, de végül Sainz és Kvjat is remek pontszerzéssel örvendeztethették meg csapatukat.

„Micsoda különös verseny! Nyilvánvaló volt, hogy az új generációs autókkal nem tudhattuk, pontosan mire számítsunk versenytávon, de a nyolcadik hely igazán remek, nagyon elégedett vagyok vele. Kár, hogy rögtön a bokszkiállások után elvesztettünk egy pozíciót Perezzel szemben. Kicsit szenvedtem, miután a két Mercedest és Danyiilt is el kellett engednem, mert a gumijaim hőmérséklete jelentősen lecsökkent. Kellett egy kis idő visszatalálni a ritmusomhoz. A verseny végéhez közeledve egyre csak gyorsultam, utol is értem a Force Indiát és közel voltam ahhoz, hogy megelőzzem. Ha még lett volna néhány kör, meg is próbáltam volna. Ez a hétvége egy igazi önbizalombomba volt a csapat számára, mindkét autót a Q3-ba vezéreltük és kettős pontszerzéssel zártuk végül a napot. Csak így tovább!” – nyilatkozta bizakodva Carlos Sainz.

Nagyot harcolt a Toro Rosso és a Force India


„Micsoda remek verseny! Nagy kár azért, hogy az utolsó néhány körben egy extra kiállást kellett tennem, hogy feltöltsék az autómat levegővel. Ha az nem lett volna, szinte biztosan a 7. helyen végeztem volna. A csapat fantasztikus munkát végzett egész hétvégén, nagyon elégedett vagyok. Köszönöm mindenkinek! Tovább kell nyomnunk és harcolnunk további pontokért, ahogy ma is tettük. Fizikálisan nem volt egy könnyű verseny, de egész idő alatt jól éreztem magam. Ezért az edzőmnek is köszönettel tartozom. Mindent egybevetve ez kiváló rajt volt, remek tempót mutattunk mindkét autóval, kettős pontszerzéssel, máris készülhetünk Kínára” – mondta nem kevésbé lelkesen Danyiil Kvjat.

A csapatfőnök, Franz Tost is elégedett volt a mai napi és a hétvégi teljesítménnyel is. Szerinte a Toro Rosso csomagja láthatóan nagyon jó, ami további önbizalmat ad a csapatnak. Tost elmondta, hogy Sainz a végén azért nem tudta támadni igazán Perezt a hetedik helyért, mert a kék zászlós elengedések miatt kicsit időt veszített a lekörözéseknél. Mindent egybevetve azonban nagyon elégedett a dupla pontszerzéssel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: