DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Jár nekünk a sör Vetteltől

Büszke Max Verstappen teljesítményére Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke – a szakember szerint ma a Ferrari és a Mercedes mögött az ötödik hely volt a maximum, amit elérhettek.

Daniel Ricciardo hétvégéje miatt borzasztóan csalódott a Red Bull, azonban Max Verstappen a lehető legtöbbet hozta ki a vasárnapi versenyből – véli a csapatfőnök, Christian Horner. A szakember elmondta, Verstappen esetében az ötödik hely volt a maximum, amit elérhettek, és nagyon büszke arra, ahogyan a fiatal pilóta versenyzett Ausztráliában.

Horner



„Nagyon frusztráló, hogy Danielnek így kezdődött a versenye: egy szenzorproblémának tűnik, ami miatt megállt az autó hatodik fokozatban” – mondta Horner. „A szerelők fantasztikus munkát végeztek, hogy újra versenybe küldjék őt, senki nem adta fel. Sajnos a 28. körben újabb problémája akadt az üzemanyagcellával, amit még meg kell vizsgálnunk.”

„Max jó rajtot vett, Kimit is tudta támadni, de sajnos nem volt meg az ív a hármas kanyarban” – folytatta. „De nem adta fel, nem hibázott egész délután, és nagyon érett versenyzést produkált. Stratégiailag jól döntöttünk a gumiválasztással, ő pedig mindent megtett, ami elvárható volt tőle. Az ötödik hely optimális volt ma.”

Miután első kiállását követően Lewis Hamilton jelentős időt veszített Max Verstappen mögé ragadva, Sebastian Vettel meg tudta előzni őt a kerékcseréket követően, így megszerezte a győzelmet – emiatt Horner odaszúrt egyet volt versenyzőjének: „Gratulálok Sebastiannak, azt hiszem, jön nekünk egy sörrel, de erős versenye volt ma.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: