DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Force India: Hét örömteli pont

A Force India az időmérőn ugyan kicsúszott a legjobb tíz közül, de a versenyből kihozták a maximumot, kettős pontszerzéssel indították az évadot. Mind a csapat, mind a versenyzők nagyon elégedettek.

A rózsaszínű Force India hét pontot szerzett Melbourne-ben, Perez hetedik, Ocon pedig élete első pontját megszerezve tizedik helyen ért célba. Mindkét autó kimaradt a nagyobb balhékból és a működésük is megbízható volt. Ocon pontszerzéséhez ugyan kellett két rivális kiesése is, de így is megbízhatóan és jól vezettek.

Ocon első meccse a verseny elején Alonsóval és Hülkenberggel


„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, nem hinném, hogy bármit is tudtunk volna jobban csinálni ma. A 7. hely volt a legtöbb, amit ma elérhettünk, a csapat is tökéletesen tette a dolgát, a kerékcserémet is remekül időzítette. Jó volt a gumistratégiánk, teljesen jól osztottuk be erőinket. Nagyon nehéz előzni, de egyszer mégis nyílt rá lehetőségem, mert remek pozícióban voltam a Toro Rossók mögött. Nagyszerű móka vezetni ezeket az új autókat, sokkal jobban lehet nyomni nekik, mint korábban. Egyre gyorsabb köröket futottam a verseny vége felé. Tudjuk, hogy még fejleszteni kell az autónkat, még sok van bennünk, de ma este boldogok lehetünk, ez egy nagyon pozitív eredmény” – nyilatkozott nagy örömmel Sergio Perez.

„Melbourne-ben megszerezni életem első pontját egy igen nagy jutalom azok után, hogy elég nehéz hétvégénk volt. Szinte a teljes versenyt azzal töltöttem, hogy Fernando Alonsóval harcoltam, már az első körben is kerék a kerék ellen küzdöttünk. Elől tudott maradni, így a délután maradék részében őt kellett üldöznöm. Óriási küzdelem volt, Fernando kemény ellenfél, nagyon nehéz volt mögötte maradnom és előznöm. Egyszer csak találtam egy rést valamikor az utolsó körökben és éltem a lehetőséggel az első kanyar előtti egyenesben. Ez volt a versenyem legszebb pillanata, ezzel lettem pontszerző végül. Boldog vagyok az eredménnyel, sokat tanultam az első Force Indiával eltöltött versenyhétvégémen. Remélhetőleg ez csak az első pontom a sok közül a szezon során” – mondta szintén elégedetten Esteban Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: