DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Dupla nulla a Haas számára Ausztráliában

Egy éve, a Haas-Ferrari F1-es bemutatkozásakor az egész paddock csak ámult, hogy az istálló fennállásának első futamán erős pontszerző hellyel indított. Most azonban fordult a szerencséjük, kettős kiesés a mérleg.

Egy vízszivárgás vetett véget Grosjean kimondottan biztató versenyzésének már a 13. kör végén, a garázsba kellett tolni az autóját. „Egyszer csak hirtelen sok erőt vesztettem. Beszóltam a fiúknak, utána pedig már lassan evickéltem be a bokszba. Ez egy csalódást keltő eredmény, természetesen mindannyian csalódottak vagyunk, hogy elveszítettünk egy biztos 7. helyezést” – nyilatkozta elkeseredve Grosjean, akinek előtte rettentően jól ment a hétvége folyamán.

„De a kocsi elképesztően jó volt, az időmérőn hatodik lettem vele. Holnap megint úgy fogok felkelni, hogy kiváló autónk van, egész évben jók leszünk. A siker kulcsa a folytonosság és az állandóság, ami tavaly nem volt meg. Ha ezt teljesítjük, akkor rengeteg versenyen fogunk számos pontot szerezni” – mondta bizakodóan a francia pilóta.

Magnussen motorja korán megadta magát, pedig biztos 7. helyre pályázhatott volna


Magnussennek nem volt túl jó hétvégéje. Az időmérőt elszúrta, csak a 19. helyről rajtolt, majd az első körben összeütközött Marcus Ericsson Sauberjével. Ezt ugyan még túlélte az autója egy közepes időveszteséggel (első szárnycsere), ám 11 körrel a vége előtt felfüggesztéshiba miatt végül kénytelen volt feladni a viadalt.

„A hármas kanyarban összeütköztünk Ericssonnal, aki a külső íven fordult, nekem túlkormányzottság miatt megcsúszott az autóm eleje, így az oldalába csapódtam. Szerencsétlen eset volt. Letört az első szárnyam és néhány más dolog is sérült az autón. A szárnyat természetesen kicseréltük, utána viszont már akkora volt a hátrányom, hogy tesztelésnek fogtuk fel a délutánt, hogy minél jobban érezzem és megismerem a versenyautómat. Jól esett az ismerkedés, a Haas gyors. Ez a legnagyobb pozitívum a hétvégén, az autó nagyon rendben van. most már csak célba kell érni végre és gyűjteni a pontokat” – elemezte a helyzetet Kevin Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: