DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz végül fellélegzett, mert összeállt a Toro Rosso

Carlos Sainz megkönnyebbült, hogy megszerezte a nyolcadik rajtkockát azok után, hogy a Q1-ben és a Q2-ben is az STR12 egyensúlyával küszködött, főleg a szakaszok első felében.

Sainz a harmadik szabadedzésen a hetedik legjobb időt autózta és a középmezőny élén találta magát, majd ösztönözte csapatát a további remek munkára. Az időmérő edzés elején aztán nem volt teljes bizadalma az autóban, nem volt túlságosan jól kezelhető a Toro Rosso, éppen hogy csak bejutott a tizedik helyen a Q3-ba. Ott végül sikerült a további javítás és a nyolcadik helyet csípte meg, köztük csapattársát, Kvjatot is megverve.

„Hívhatjuk ezt a jó, de nem tökéletes napnak. A kvalifikációt az ideális egyensúlytól igen távol kezdtük meg, egyáltalán nem értettem az okát. Az autó instabilnak mutatkozott és nem segített abban, hogy nagy önbizalommal vezessek. Lépésről lépésre lett egyre jobb, így egyre jobban is mertem nyomni neki. Nem indultunk tökéletesen ma, de ezzel a rajthellyel egészen elégedettek lehetünk végül is” – elemezte az időmérő edzést Carlos Sainz.

Sainznak végül csak összeállt a Toro Rosso, a nyolcadik helyig jutott


A spanyol pilóta azt is elismerte, tartott tőle, hogy végül kiesik a Q2 végén, annyit birkózott az STR12-vel. „Nagyon szoros volt, ahogy arra lehetett számítani. Akkor kezdtem igazán aggódni, amikor észleltem, hogy nagy erőfeszítések árán is csak minimálisan javul az autó vezethetősége, ebben most nagyon sok energiám volt. Tegnap a legjobb köröm könnyedén sikeredett, most viszont nehéz volt egy normálisabb kört is összerakni” – folytatta nyilatkozatát Sainz.

A spanyol még hozzátette, a Q1-ben és a Q2-ben is szenvedett, aztán a harmadik szakaszra hirtelen újra összeállt az autó, de még mindig nem olyan tökéletes, mint tegnap. Csapattársa Kvjat közvetlenül mellőle, a 9. rajtkockából fog indulni holnap. Az orosz a konzisztenciát emelte ki előnyként és azt, hogy érzése szerint kihozták az autóban rejlő legjobb teljesítményt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: