DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönennek egy jó köre sem volt az időmérőn

Kimi Raikkönennek a negyedik hellyel kellett beérnie a 2017-es szezonnyitó rajtrácsán, miközben csapattársa az első sorba is befért. A finn persze nem az az aggódós fajta, elismeri a hibáját és várja, hogy jöjjenek az eredmények.

Titkon szerte a világban sokan Kimi Raikkönen megtáltosodását várták az idei szezonban, gondolván, hogy a finn képes lesz régi fényében tündökölni a megváltozott technikai szabályok mellett. Ez persze még igaz lehet, ám az évad első időmérője nem a 2007-es bajnok szájíze szerint alakult, aki csapattársától, Sebastian Vetteltől is hat tizedet kapott, ám még így is kényelmesen a Red Bull előtt tudta tartani a második Ferrarit.

raikkonen



„Egyik köröm sem volt olyan nagyon jó, egyszerűen csak nem tudtam őket összerakni. Kiábrándító, de elvégre még így is a negyedik helyen állok, és legalább túlvagyunk az első időmérőn” - nyilatkozta a finn.

Arra a kérdésre, hogy Vettel teljesítménye után lelkesítően hat-e számára azt látni, hogy a Ferrari képes a Mercedeshez közeli köridőkre, Raikkönen így felelt: „Igen, ha sikerül összerakni a kört, akkor kétségtelen, hogy remek csomaggal rendelkezünk. Persze van még dolgunk bőven, de mindenki másnak is van. Ez a helyszín itt eléggé sajátos, ezért én inkább megvárnám, amíg egy normál versenypályára érkezünk. Egyelőre azonban ez így rendben van. Az én oldalamról persze nem volt ideális a nap, de majd meglátjuk, mi lesz.”

A finnt a Ferrari belső, szervezeti összekovácsolódásáról is kérdezték, amire elmondta, hogy az istálló érzése szerint ismét képes teljes gőzerővel működni, miután a pár éve meghozott személyi változások mostanra beértek, a különböző részlegek új szakemberei összehangolódtak.

„Az eredmények eddig még nem igazán jöttek. Remélhetőleg idén ez is változik, hiszen jól dolgoztunk az utóbbi időben. Ezt már tavaly is sokszor elmondtam, de ha nem szállítjuk az eredményeket, akkor az emberek elkezdenek kételkedni bennünk. Ám biztos vagyok benne, hogy jól csináljuk a dolgokat, szóval már csak idő kérdése, hogy mikor lesz ennek látszata is” - bizakodott Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: