DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nagy lehetőségtől esett el a Williams újonca

Lance Stroll, a Williams újonca számára nehezen indul az első F1-es hétvégéje: a szabadedzésen összetörte autóját, majd végül csak az utolsó előtti rajthelyet szerezte meg.

Az időmérő edzés előtt úgy tűnt, Stroll nem is vehet részt a kvalifikáción, azonban a csapat újjáépítette autóját, így a fiatal pilóta lehetőséget kapott arra, hogy teljesítse élete első F1-es időmérőjét. A harmadik edzésen történt baleset miatt azonban a beállításokon már nem tudtak jelentős mértékben igazítani, így ez befolyásolta a későbbi teljesítményüket.

 Stroll



„Természetesen nagyon csalódott vagyok amiatt, ami délelőtt történt” – nyilatkozta a 18 éves pilóta. „Ezzel kezdődött minden. Nagyon sietős volt minden, mielőtt kigurultunk az első időmérős etapban. Emiatt forgalomba kerültem, nem tudtam szabadon menni.”

Stroll elmondta, a baleset után csak arra volt ideje a csapatnak, hogy összerakja az autót, egyéb beállításokra nem volt lehetőségük. „Minden olyan gyors volt, nem volt már időnk, hogy mindent alaposan megvizsgáljunk. Tehát nem indult nyugodtan az időmérőnk. De ez van, nagyon pechesek voltunk. A verseny viszont csak holnap lesz, meglátjuk, hogy alakul majd.”

A kanadai versenyző tudja, hogy az autó a mainál sokkal versenyképesebb – ezt a szabadedzések, valamint Felipe Massa hetedik rajthelye is mutatja. Strollt természetesen bántja, hogy nem tudja kihasználni az autóban rejlő lehetőségeket, azonban bízik a vasárnapi versenyben. „Ami a teljesítményt illeti, ma messze voltunk a maximumtól. Ezt az is mutatja, hogy a délelőtti edzésen fél másodperccel gyorsabb voltam, mint most, az időmérőn. Nagy lehetőséget szalasztottunk el. A baleset erősen visszavetett minket, innen nehéz volt visszatérni, de ezen már nem tudunk változtatni. A verseny csak holnap lesz, így meg kell nyugodnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: