DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Megvan a 2017-es szezon első büntetése

Lance Stroll nem elég, hogy komoly munkát adott a szerelőinek az FP3-on elszenvedett bukása miatt, még egy öt rajthelyes büntetésre is számíthat. A kanadai pilóta egyelőre nem találja a ritmust.

Stroll autójának hátsó része is megsérült a balesetben, a sebességváltóját pedig ki kell cserélni, ennek köszönhető az öt helyes rajtbüntetés. Ha Stroll el tud indulni az időmérőn, akkor is jó esély mutatkozik rá, hogy az utolsó két sor valamelyikéből kénytelen majd rajtolni, tekintve az eddig megtett köridőit.

Stroll a baleset utáni pillanatokban


A kanadai a jobb hátsó kerekét verte oda igen erősen a 10-es kanyar kijáratánál a harmadik szabadedzés utolsó perceiben. A csapat sebtében elvégzett vizsgálata megerősítette, hogy a Williams első szárnya, első felfüggesztése is sérült és természetesen a sebességváltó.

Az istálló azóta közölte, hogy a váltót már sikerült kicserélniük, így az időmérőn Lance Stroll el tud majd indulni. Normál esetben a versenyzőknek hat futamot kell teljesíteniük egy váltóval. A szabályok úgy fogalmaznak, hogy ilyen téren a futamhoz tartozik az utolsó szabadedzés (FP3), a kvalifikáció és a verseny. Ha tegnap történt volna az eset, nem kapna büntetést Stroll, így azonban már beleesett annak hatályába.

Szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz, de Lance Stroll egyelőre a jelek szerint igen gyakran átlépi saját határait, anyagi kárt okozva csapatának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: