DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen: Ezt én baltáztam el!

Kevin Magnussen, a Haas dán pilótája elismerte, hogy ő fuserálta el a saját időmérő edzését azzal, hogy túlerőltette a tempót, így még a Q1-ből sem jutott tovább végül. Grosjean 6. pozíciójával szemben ez elég kellemetlen.

A dán versenyző hétvégéje rosszul indult és semmivel sem folytatódott jobban. A pénteki napon a kocsi egyensúlyával is voltak gondjai, valamint a második edzés nagy részét ki kellett hagynia egy vízszivárgási probléma miatt. A reményei ma délelőtt éledtek újjá, amikor is a harmadik szabadedzésen bejutott a legjobb 10 közé.

Magnussen úgy kezdte el a kvalifikációt, hogy egyáltalán nem próbálta ki az ultralágy abroncsokat. Mindkét gyors körében a 12-es kanyarban hibázott és vette túl szélesre, ezzel pedig mindössze a 17. rajtpozíció jutott neki.

Magnussen számára nem alakult szerencsésen az időmérő, de az autója gyors


„Mindkét fontos körömben a 12-es kanyart szúrtam el, nagyon idegesít a dolog. Az autóm összeállt az időmérőre, mindkét gyors köröm részideje remek volt, így különösen csalódott vagyok, hogy csak ennyi sikerült. Az első alkalommal teljes gázzal érkeztem, hogy megnézzem, hol a határ, túlléptem, lefutottam a pályáról. Másodszorra kicsit nagyobb szárnyállást kértem az első vezetőszárnyra és még lassabban is mentem be a kanyarba kicsivel, de még így sem sikerült jól bevennem” – mondta csalódottan a dán versenyző.

„Kimondottan bosszantó, hogy egyébként tudod, mennyire jó az autód. Pipa vagyok, hogy nem szereztem magamnak holnapra egy sokkal jobb esélyt a pontszerzésre. Csapattársam, Romain bejutott a Q3-ba, egészen a hatodik helyig verekedte fel magát, ami mutatja az autóban rejlő potenciált. Úgy érzem, én is közel lehettem volna hozzá. Túlságosan is lelkes voltam, hogy behozzam a hátrányt a lassan induló hétvégém miatt” – zárta mondandóját Magnussen, akinek igen nehéz dolga lesz ezen a pályán, ahol nem könnyű előzni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: