DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Grosjean a három élcsapat mögött találta magát

Tavaly szenzációs debütálással robbant be a Haas a Formula-1-be, és a mai időmérő után minden esélyük meg van rá, hogy idén is hasonlóan nagyot dobjanak Melbourne-ben az örömében majd’ kicsattanó Romain Grosjeannal.

Amikor Barcelonában először kézhez kapta és kipróbálhatta a VF-17-est, bizonyára maga Grosjean sem hitte volna, hogy az első versenyhétvégén a középmezőny élére kvalifikál vele, márpedig a Melbourne-ben eddig minden edzésen szembetűnő köridővel előrukkoló francia egészen a 6. rajthelyig repült, hiszen csak a Mercedesek, a Ferrarik, és Daniel Ricciardo balesete miatt csak az egyik Red Bull tudott gyorsabb lenni nála. Igaz, Verstappentől hat tized, az élen végző Hamiltontól mérve pedig már közel két másodperces volt a hátránya a Q3-ban, de ez is bőven elégnek bizonyult ahhoz, hogy maga mögött tartsa a Williamst, a Toro Rossót vagy éppen a Force Indiát.

grosjean



„Amióta itt vagyunk, az első körtől fogva élvezem a vezetést” - mondta Grosjean, akit tavaly nyár eleje óta nem sokszor hallhattunk örülni a pályán. „A téli tesztek során még bizonytalan voltam azt illetően, hogy hol is áll az autó, és nem is éreztem magam benne igazán jól, de ideérkezve el kell ismernem, hogy a csapat hihetetlen jó munkát végzett, hiszen olyan autót adtak alám, amely sokkal jobban reagál arra, amit csinálok benne.”

„Kellemes érzés folyamatosan dolgozni és fejlődni a hétvége során. Tudjuk, hogy három legyőzhetetlen csapat áll az élen jelenleg, de elképesztő, hogy ott lehetünk közvetlenül mögöttük. Persze nagy segítséget kapunk a Ferraritól a motor, a hajtáslánc, a váltó és számos más összetevő terén is, de jár az elismerés a csapattagjainknak is, hiszen mindenki keményen hajt, hogy egyre jobban megértsük az autó működését.”

A Haas eddig remekül alakuló hétvégéjét árnyalja, hogy másik autójukkal Kevin Magnussen csak a 17. helyről rajtolhat majd, miután a dán már a Q1-ben kiesett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: