DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Biztató szombati nap a Renault számára

Nem sok hiányzott Nico Hülkenbergnek, hogy az időmérő 3. szakaszába is bejusson, végül a 12. helyen állapodott meg. Délelőtt a szabadedzésen egy ötödik helyet villantott a német.

A Renault gyári istállója felemás FP3-on és időmérő edzésen van túl, mert amíg Jolyon Palmernek semmi sem sikerült és a leglassabbak között futott, addig Nico Hülkenberg kiváló délelőtti 5. helyezését ugyan nem tudta Q3-as eredményre váltani, de 12. legjobb idejével alig maradt el a legjobb tíz közé kerüléstől.

„Megbízható, jó teljesítmény volt ez a csapat számára az első időmérő edzésünkön. Csak néhány tized hibádzott a Q3-ba jutáshoz, ez bizony ma benne volt a pakliban annak ellenére, hogy kicsit küzdöttem az autó egyensúlyával és a tapadással a leggyorsabb Q2-es körömben. Nehéz megjósolni, mire számítsunk holnap, annyi biztos, hogy a középmezőny rettentően szoros, izgalmas csatára számítok és arra, hogy a pontszerzés lehet továbbra is a célunk” – kezdte így Nico Hülkenberg a Renault részéről.

Hülkenbergnek közel volt a Q3 is


„A mai nap kicsit sem alakult a tervek szerint. Semmi tapadásom nem volt, szenvedtem a fékekkel is, gyorsan rá kell jönnünk, mi ment tönkre. Tegnap az autó sokkal jobban érezte magát és a lágy gumikkal is gyorsabb volt, ráadásul több üzemanyaggal. Valami most egyáltalán nincs rendben. Eddig ez igen messze van a hétvégétől, amit az ember szeretne magának. Meglátjuk, holnap mi történik a versenyen” – búslakodott Palmer, akinek délelőtt és délután sem ment.

Alan Permane sportigazgató számára egyértelmű, hogy a tél folyamán óriásit ugrott előre az istálló. A Renault szakembere elégedett Nico Hülkenberg eredményével, szerinte pontosan ott tart a csapat, ahova pozícionálták magukat korábban, közel a Williamshez, a Haashoz és a Toro Rossóhoz, a középmezőnyben. Palmer gondjait ki fogják vizsgálni, a versenytől és a szezontól pedig még többet várnak a csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: