DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso mindent kihozott az autóból, de nem elégedett

Fernando Alonso mindent megtett, saját elmondása szerint sem volt több a körében. A 13. rajthelyet szerezte meg, de természetesen egyáltalán nincs megelégedve a pozíciójával.

A korábbi félelmek nem igazolódtak be, sokan azt prognosztizálták, hogy a McLaren csak az utolsó két sorból fog rajtolni, ehhez képest a spanyol kétszeres világbajnok könnyedén jutott be a Q2-be. Onnan már túl nagy falat volt a továbbjutás, de a McLaren-Honda mindenképpen gyorsult az eddigiekhez képest, és a barcelonai tesztek utáni várakozásokat jóval felülmúlóan megbízható, legalábbis egyelőre.

Alonso egy szinte tökéletes körrel is csak a 13. helyre volt jó, ami egyáltalán nem az a helyezés, amiről álmodnak. „Véleményem szerint abszolút kihoztam a maximumot az autóból, ezzel elégedett vagyok. De valószínűleg nincs mit ünnepelnünk egy 13. helyezésen” – fejtette ki véleményét a spanyol pilóta.

Javul a McLaren, de még fényévekre van az élmezőnytől


„Nem voltunk biztosak abban, hol járunk versenyképesség és megbízhatóság szempontjából. A megbízhatóság kezd alakulni, többé-kevésbé gond nélkül futottunk eddig a hétvégén és most a 13. helyre kvalifikáltam magam. Még várni kell néhány versenyt, hogy tudjuk, pontosan hol is állunk, de biztosan igen hosszú út áll előttünk” – tette hozzá Alonso.

„Ahhoz képest, mennyire nem tudtunk normálisan körözni Barcelonában és nem is ismertük az autót rendesen, egész jól finomhangoltuk a McLarent és kihoztuk a benne levő maximumot. Keményebben dolgoztam, mint valaha, korábban is érkeztem ide, mint valaha. Ennek ellenére csak tizenharmadik hely… egyetlen szó van rá: szomorú” – közölte a McLaren első számú pilótája.

A kétszeres világbajnok azt is elmondta, nem lesz különösebb különbség aközött, ha nem szerez, vagy szerez 1, 2, vagy akár 5 pontot is, mert a dobogós helyekért akar harcolni és versenyeket nyerni, de jelenleg nincsenek abban a helyzetben. Jelenleg a pontszerzéshez sem elég erős önerőből az autó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: