DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso már csak egy dologban bízik

A spanyol pilóta 13. rajthelye akár előrelépésként is elkönyvelhető a korábbi szenvedések után, ám egyáltalán nem elégedett - sőt, minden egyes, top 5-ön kívüli töltött kört időpazarlásnak tart.

Bár Stoffel Vandoorne nem tudott bejutni a Q2-be, Fernando Alonsónak sikerült az, amit egy héttel ezelőtt még nem hittünk volna: hét pilótát is maga mögé utasított a kvalifikáción, így a 13. helyről várhatja a piros lámpák kialvását, magyar idő szerint vasárnap reggel hét órakor. A kétszeres világbajnok ennek ellenére nem biztos benne, hogy el fog jutni a kockás zászlóig az ötvennyolc kör végén, az időmérő után pedig elmondta, hogy mire van szükségük ahhoz, hogy egyáltalán labdába rúghassanak a futamon.



„Mi vagyunk a McLaren-Honda. Ha nem vagyunk az első öt között, minden más csak időpazarlás” – mondta csalódottan a spanyol. „Frusztráló érzés, hogy a kanyarokban gyors vagy, de amikor megpróbálsz padlógázon menni, több másodpercet is veszítesz a többiekhez képest. Úgy jöttünk ide, hogy egyáltalán nem tudtuk, hol állunk pontosan. Legrosszabb esetben nem lettünk volna versenyképesek, és a megbízhatósággal bajlódtunk volna, de többé-kevésbé könnyen vettünk az akadályokat. Az előrejelzések után ez természetesen pozitív, de egyáltalán nem elég.”

Alonso azonban kiemelt egyvalamit, mely örömmel töltötte el az időmérőt követően: „Egy másodperccel gyorsabb voltam, mint a csapattársam” – folytatta a hispán, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Stoffel Vandoorne autójában üzemanyag-áramlási problémákat fedezett fel a McLaren. „Szeretnék legalább két pontot szerezni vasárnap, de ez sem változtatna a helyzetemen.”

„A megbízhatósági problémák továbbra is fennálnak, a teszteken keveset körözhettünk, ezért az sem biztos, hogy be fogjuk-e fejezni a versenyt. Innentől Istenre vagy csodára van szükségünk holnap, nem hinném, hogy a saját erőnkből többre lennénk képesek. Mindent kihoztunk az autóból, de ahhoz, hogy bekerüljünk a pontszerzők közé, mások segítsége is kell” – tette hozzá a spanyol, aki úgy érzi, az Ausztrál Nagydíj csak egy újabb teszt a McLaren-Honda számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: