DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Kérdéses a célba érés

Fernando Alonso meglehetősen borúlátó a vasárnapi F1-es versenyt illetően, szerinte az sem biztos, hogy elérik a kockás zászlót – ha igen, akkor pedig óriási szerencse kell ahhoz, hogy jó pozíciót szerezzenek.

A McLarennél már a téli teszteket követően sem nyilatkozott túl pozitívan a csapat, mindenki, köztük a versenyzők is felkészültek arra, hogy az Ausztrál Nagydíj egy nehéz hétvége lesz számukra. Fernando Alonso korábban elmondta, megpróbálja élvezni majd a versenyzést, azonban tudják, hogy számukra nem csak erről fog szólni a szezonnyitó.

 Alonso



Alonso az időmérő edzésen végül a 13. helyet szerezte meg, ami jobb annál, mint amire korábban számítottak. „A téli tesztek alatt tapasztalt nehézségek után nem tudtuk, hogy hol állunk – de az edzéseket többé-kevésbé gond nélkül teljesítettük, ami jobb, mint amit reméltünk. Volt elegendő szett gumink arra, hogy élvezni tudjam a Q1-et és a Q2-t. Elégedett voltam az egyensúllyal is, így tudtam nyomni neki.”

„Holnap a 13. helyről indulunk” – folytatta a spanyol. „A középmezőny nem a célunk. Nehéz feladat lesz, hogy befejezzük a versenyt. És ha ez sikerül is, ahhoz, hogy jó pozícióban legyünk, szükségünk lesz az időjárás segítségére, valamint arra, hogy a többi autóval valami gond legyen. Mi a McLaren-Honda vagyunk. Amíg nem vagyunk a top 5-ben, vagy a dobogón, addig minden más csak időveszteség.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: