DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Williams nem bírt a Haasszal

Felipe Massa, a Williams versenyzője úgy érzi, nem tudta volna legyőzni a Haas pilótáját, Romain Grosjeant az időmérőn – azonban a vasárnapi futamon már lesz esélyük ellene.

Habár tegnap problémákkal kellett szembenéznie a Williams istállójának, Felipe Massa ma már elégedettebb volt az autó teljesítményével: a brazil pilóta végül a hetedik legjobb időt autózta az időmérőn, ezzel szerinte biztatóan alakulnak az esélyeik a versenyt illetően.

 Massa



Massa elmondta, a tegnapi nehézségek után jó volt végre az ultralágy abroncsokkal körözni az ausztrál versenypályán: „Ez egy jó időmérő volt, elégedett vagyok vele, valamint a megtett köreimmel. Ez az első időmérő idén, és először használtam az ultralágyakat, mivel tegnap kimaradt nekem egy pár kör a szabadedzésen” – mondta.

A Williams-pilóta hozzátette, a Haas szerinte is rendkívül versenyképesen kezdi a szezont, miután nem tudta legyőzni Romain Grosjeant a kvalifikáció utolsó szakaszában – a brazil azonban abban bízik, vasárnap ez másképp alakul majd. „Összességében örülök az időmérőnek. A hatodik hely jó lett volna, de Romain [Grosjean] remek kört teljesített, aminél nem tudtam gyorsabb lenni. Biztos vagyok benne, hogy a versenyen harcolhatunk egymással, és nagyon remélem, hogy jól sikerül a holnapi futam.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: